Revoltă la primăria Scrioaştea! Crescătorii de animale îl acuză pe Marian Şefu de abuzuri

în Actualitatea politică

marian sefuCarmen Dumitrescu

Numele primarului comunei Scrioaştea, Marian Şefu, e destul de cunoscut la nivel judeţean şi nu numai, matrapazlâcurile şi combinaţiile acestuia cu Niţulescu fiind chiar unul dintre subiectele abordate în anii trecuţi de presa centrală. Altul în locul lui ar fi încercat să-şi vadă liniştit de treburile administrative, fără a mai provoca scandaluri de amploare. Dar nu şi Marian Şefu, care a reuşit să-i supere atât de tare pe crescătorii de animale din comuna lui, încât aceştia au început să vorbească deschis despre abuzurile pe care acesta le face. Şi, într-o perioadă în care DNA-ul stă cu ochii aţintiţi către politica de provincie, astfel de atitudini devin apanajul… naivităţii. Se pare că de vreo şapte ani, Asociaţia Crescătorilor de Animale din Scrioaştea face eforturi pe lângă primăria comunei să concesioneze islazul comunal.

În cadrul celei mai recente şedinţe a Consiliului local de acolo, primarul Marian Şefu a propus concesionarea respectivelor suprafeţe de teren în schimbul sumei de un miliard de lei. Auzind vestea, crescătorii de animale s-au simţit duşi de nas, pentru că islazul din Scrioaştea este unul din categoria 5 sau 6, astfel că închirierea lui s-ar ridica, potrivit legii la 35 de lei şi, respectiv 15 lei pe an. Mai mult, deşi suprafeţele de islaz ale comunei au crescut în ultimii ani, în proiectul de hotărâre apar suprafeţe mult diminuate iar oamenii din comună spun că 108 hectare din respectivele terenuri au fost luate şi lucrate de Marian Şefu şi de apropiaţii lui, fiind întrebuinţate pentru exploatări agricole. În plus, crescătorii de animale vorbesc despre achiziţia de către primarul din Scrioaştea a două utilaje, pe fonduri europene, la preţuri considerabil la mari decât cele de pe piaţa liberă. Astfel, un utilaj de tocat resturi vegetale, disponibil pe piaţa liberă la 8.000 de lei ar fi fost achiziţionat de primar cu 180.000 lei.

Acum, crescătorii de animale din Scrioaştea sunt obligaţi de primărie să plătească o taxă pe păşunat, care se ridică la valoarea de 50 de lei pe cap de animal de talie mare şi 20 de lei pe cap de animal de talie mică. Dar crescătorii de animale consideră că sumele cerute sunt mult prea mari şi, în plus, nu au certitudiena că banii vor fi utilizaţi aşa cum trebuie. De aceea, mai mulţi crescători de animale s-au adunat astăzi în faţa Primăriei Scrioaştea, pentru a protesta împotriva acţiunilor primarului Marian Şefu, pe care le consideră abuzive.

Vom reveni cu amănunte, de îndată ce le vom avea!

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. Ce nu spune nimeni este ca crescatorii de animale primesc 500 lei pe Ha de la APIA… Pe pamantul Comunei… nu al lor proprietate personala…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*