Revărsări ale râului Câlniștea, în localitatea Drăgănești Vlașca

în Actualitate

Urmare a precipitațiilor abundente din ultima perioadă, râul Câlniștea s-a revărsat și a inundat 27 de curți/grădini, 9 anexe gospodărești, baza sportivă a Școlii Gimnaziale Drăgănești Vlașca, aproximativ 400 m de străzi comunale și cca. 6 ha de terenuri arabile.
Pentru gestionarea acestei situații de urgență, în cursul zilei de ieri a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență care a trimis în zona afectată de inundații un buldoexcavator, un excavator, un tractor cu remorcă, o motopompă, o vitanjă și 8 persoane. În sprijinul acestora, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman a deplasat 5 motopompe, 2 autocamioane, o autospecială de intervenție, un microbuz, 3 autospeciale de primă intervenție și comandă și un număr de 37 de pompieri militari.
Acțiunea forțelor și mijloacelor de intervenție mobilizate la fața locului s-a materializat prin evitarea producerii unor pagube materiale la locuințele din apropierea râului Câlniștea. De aseară, nivelul apei a început să scadă, fapt pentru care forțele de intervenție au fost retrase parțial, monitorizarea evoluției hidrologice fiind asigurată în continuare de membrii CLSU și doi pompieri militari cu două motopompe.
Pentru coordonarea echipelor din localitatea Drăgănești Vlașca și luarea măsurilor care se impuneau în vederea restabilirii stării de normalitate, la fața locului au fost prezenți subprefectul Județului Teleorman și comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*