liberinteleorman.ro

„Retrospectiva” artiștilor locali, o expoziție deosebită de pictură și grafică

29 august 2015

Monica Vasilescu
expozitie (1)Artiștii plastici Mirel Manafu, Cristiana Purcărea, Liana Spătăreanu, Emil Cojocaru, Laura Duță și Marius Nistor și-au reunit creațiile în Expoziția de pictură și grafică „Retrospectiva”. Culoarea este obiectul muncii lor și au reușit să o combine, sub diverse forme, în lucrări expuse, vineri, la Galeriile de Artă ”Pavel Temov” din Alexandria. expozitie (2)

Ca și anul trecut, pictorii și graficienii amintiți le-au prezentat celor interesați povestea produselor muncii lor și au ascultat interpretările privitorilor.
De exemplu, Cristiana Purcărea, profesor de educație plastică la bază, a pregătit special pentru această expoziție câteva lucrări, rod al imaginației creatoare avută în fața unor sticle de culori diferite și a expozitie (3)unor cartoane. Fotoreporterul Mirel Manafu, de la ziarul ”Mara”, a expus o variație de sentimente și stări diverse, pe care le dedică de ani mulți pasiunii sale, în timp ce Laura Duță, o pictoriță care nu a urmat cursuri de specialitate, dar mânuiește cu sârg penelul, a agățat în cui câteva tablouri în care și-a expus stările sufletești din perioade mai bune sau mai rele.
Operele expuse în oaza care primește cu entuziasm orice act cultural au fost analizate de puțini ochi, din motive pe care nu le mai reluăm. Artiștii, însă, rămân ai locului, iar lucrările lor, în care se găsește frumosul primar, direct şi etern, în care omenescul îşi dezvăluie toate nuanţele, pot fi urmărite și cu alte ocazii.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Alexandria aruncă bani la lăutari – Ionel Tudorache: “Pentru toți băieții care a tras la fiare și știe ce e suferința!”

Următorul articol

Ion Popa, în postură inedită la Zilele Alexandriei

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și intensitatea culorilor diferă.