Repetabila eroare…

în Actualitatea politică

crin antonescuCristian Chiriţă

Nu se pot spune multe despre faptele de vitejie ale parlamentarilor teleormăneni în lupta cu amendamentele depuse pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al celor reprezentaţi de ei în principala instituţie a democraţiei. Avem nouă deputaţi  şi patru senatori. Unul e ministru şi astfel i-ar fi scuzabilă lipsa de activitate legislativă. Vreo doi din ei au ajuns acolo contrar oricărei logici, de vină fiind sistemul de vot proporţional şi televiziunea domnului Dan, cu toate că a fost clar pentru toţi alegătorii că dotarea lor la mansardă este egală cu multimea vidă. Alţii s-au plictisit de fotoliile de primar sau viceprimar, sau le-au pierdut, aşa că au vrut să încerce şi aerul de Bucureşti. Unul a ajuns acolo deoarece “el lider maximo” avea nevoie de un partener de tenis. Altul a ajuns pentru că nu avea cine să candideze la Zimnicea.

Ţinta acestei analize, însă, este senatorul de Alexandria. Cum, nu stiţi cine e? Cel mai mare gargaragiu, pardon, orator al dormitorului naţional din Casa Poporului. Criiiiiiin Antonescu! Da, după ce mai fusese în legislatura 2000-2004 deputat de Tele(m)orman şi învrednicise alegătorii cu vreo 2-3 vizite în judeţ, se gândiră in 2012 liberalii teleormăneni, în frunte cu matusalemicul lor lider, să se pună bine cu centrul şi să ofere un colegiu sigur, care ar fi fost câstigat şi de Tweety sub sigla USL, pentru preşedintele de atunci al partidului. Mai ales că era şi pricipalul favorit la prezidenţiale. Din decembrie 2012 pană azi nu cred că domnul Adormescu, cum răutăcios îi zic unii, a trecut prin colegiu de mai mult de 3-4 ori. Odată la primirea mandatului, a doua oară la convenţia organizaţiei judeţene a PNL în 2013, că doar era membru al organizaţiei.

Nu ştim dacă în campania electorală pentru europarlamentare a trecut pe aici. O vreme a avut scuza că era preşedintele Senatului şi al Comisiei de Revizuire a Constituţiei. În stilul caracteristic,  a renunţat pe rând la ambele. Zilele trecute ne-a “ameninţat” cu retragerea definitivă din poltică. Tocmai de aceea, pentru a profita din plin de expertiza politică a domnului Adormescu, ar fi rezonabil să bombardăm, în calitate de reprezentaţi ai săi, registratura PNL Alexandria cu cereri de audienţă la domnul senator. Ar fi păcat să plece cu expertiza sa într-un obscur sat lipovean din zona lui de baştină, pe vreo catedră de istorie, cum a spus că va face.

De asta e bine să ne alegem reprezentanţii în legislativ dintre “domnii”  pământeni. Ei măcar trec pe la propriile familii în weekend!

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*