liberinteleorman.ro

Reparaţii pe drumul judeţean DJ 679 E

22 septembrie 2015
Advertisement

adrian gadeaPreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea, a verificat, marți, împreună cu specialiştii şi autorităţile locale, lucrările care au început să fie executate pe un tronson din drumul judeţean DJ 679 E, cuprins între localităţile Siliştea Gumeşti şi Tătărăştii de Sus, între km.12+264(DJ 703) şi km. 21+264(DJ 504). Tronsonul de 9 kilometri asigură legătura locuitorilor din comunele Siliştea Gumeşti şi Tătărăştii de Sus, prin intermediul drumului judeţean DJ 504, cu municipiul Alexandria şi judeţul Argeş.

Lucrările de întreţinere sunt în plină desfăşurare pe tronsonul de drum judeţean DJ 679 E; se execută tratarea burduşirilor şi tasări locale, iar marcajele rutiere care vor fi executate pe toată lungimea drumului se vor face mecanizat – marcaje rutiere longitudinale simple, cu întreruperi şi continue. Toate lucrările vor costa, estimativ, 1.837.402 lei( cu TVA).

 

Tot marți, Adrian Gâdea a participat la inaugurarea unui tronson reabilitat din drumul judeţean DJ 506, Negreni – Tătărăştii de Jos, cu o lungime de 4,84 km., o investiţie în valoare de 8.659.856 lei, în satul Negreni, comuna Tătărăştii de Jos.

Tronsonul din drumul judeţean DJ 506 asigură legătura locuitorilor din satele Negreni şi Negrenii de Sus cu centrul comunei Tătărăştii de Jos, iar prin intermediul DJ 504 şi DE 70, cu municipiul Alexandria.

Au fost executate 14 drumuri laterale, 15 podeţe tubulare, 4.208 şanţuri pereate, şanţuri de pământ, 7 podeţe tubulare noi, semnalizare rutieră, prin care s-au executat noi marcaje rutiere şi pietonale, au fost montate indicatoare rutiere, şi au fost refăcute 4 borne kilometrice.

Din valoarea de investiţiei de 8.659.856 lei, de la bugetul de stat a fost alocată, prin O.G 28/2013, suma de 7.631.207 lei, iar de la bugetul local 1.028.649 lei.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Artistul plastic Tudor Șerbănescu aduce un proiect cultural internațional la Alexandria

Următorul articol

Grijulia Cătălina cere explicații miniștrilor

Cele mai recente articole de Actualitate