Regal baschetbalistic la Alexandria

în Sport

Cristian Chiriță

Cântecul de lebădă al Sălii Sporturilor din Alexandria în actuala configurație se va auzi în stil mare, în perioada 29 aprilie-3 mai, odată cu disputarea turneului final al campionatului național de baschet feminin under 18. După acest eveniment, timp de doi ani, sala va intra într-un amplu proces de modernizare care va mări capacitatea de la 800 de locuri la 1350, va fi schimbat sistemul de încălzire, va fi și sistem de ventilație, înlocuirea acoperișului și a tabelei de marcaj. Este prima reabilitare majoră a sălii polivalente de la construcția acesteia, din anii ’70 până azi nefăcându-se decât lucrări minore de întreținere.

Referitor la evenimentul mai sus-menționat până acum se cunosc șase participante, alături de CSS Alexandria urmând a participa CS Cuadripol Brașov, ACS Champions București, BC Sirius Târgu Mureș, CN “Mihai Eminescu” Oradea și SCM CSS Craiova. Ultimele două participante se vor stabili în urma unui turneu de calificare desfășurat zilele acestea între Napoca Baschet Cluj, CSS Sibiu, CSS Bega Timișoara și LPS Alba Iulia.
Echipa alexăndreană pornește ca favorită, încheind ambele etape de calificare pe primul loc în grupă, surclasându-și adversarele în meciurile directe. Faptul că joacă meciurile pe teren propriu va constitui, cu siguranță, un alt atu, mai ales că meciurile din grupă sunt stabilite să se desfășoare de la ora 19.00, când afluența de public va fi mare. Cu siguranță nu se vor baza pe aspectele mai sus menționate, antrenorul Mădălin Piperea fiind cunoscut pentru exigența sa și va trata fiecare meci ca pe o finală. Mai ales că au o tradiție de respectat, în ultimii cinci ani fiind campioane naționale.
Tocmai faptul că timp de doi ani în Alexandria nu vom mai vedea meciuri de baschet ar trebui ca acest eveniment să beneficieze de un public numeros care să conducă, prin susținerea sa, CSS Alexandria spre un nou titlu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*