liberinteleorman.ro

Reformă morală la PSD. Dragnea nu mai e ministru și nici șef de partid

Monica Vasilescu

din culisele politiciiUn an cu suspendare. Atât a luat Liviu Nicolae Dragnea drept pedeapsă în renumitul dosar vizând Referendumul. Ne place sau nu, judecătorii au decis să-i taie craca de sub picioare lui Dragnea, cu pedeapsa minimă care putea fi acordată în această speță. Chiar și așa, marele pesedist a considerat necesar să fie un reper de moralitate în partid și, prin urmare, a demisionat din funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, dar și din cea de președinte executiv al PSD.

Până la noi decizii ale oamenilor care interpretează legea, vorbim despre un condamnat. În primă instanță, dar condamnat, fiindcă a fraudat referendumul pentru demiterea lui Băsescu. Păcat ! Măcar dacă ”i se trăgea” de la niște alegeri normale… Și pentru că baronul spune în continuare că nu înțelege care a fost sau care va fi motivarea deciziei de astăzi, republicăm stenogramele, poate așa îi revine un pic rațiunea, nu doar moralitatea.

„Boboc Valentin Gabriel: Da, să trăiţi!
Liviu-Nicolae Dragnea: Băi … Vali, văd că Victor (n.n.: Victor Drăguşin, primarul Alexandriei) are telefonul închis, aveţi decât 38% prezenţă în Alexandria … (Trebuie remarcat că ulterior acestei convorbiri, prezenţa la vot consemnată în municipiul Alexandria la închiderea urnelor după aproximativ 2 ore a crescut semnificativ, de la 38% la 52,32%).
Boboc Valentin Gabriel: Ştiu, şefu’! Din casă în casă, uite, acum sunt prin zona asta pe la Agricol, pe aici … din casă în casă o iau …
Liviu-Nicolae Dragnea: Aşa!
Boboc Valentin Gabriel: Dar au început să vină, acuma au început să vină. Au fost la ţară.
Liviu-Nicolae Dragnea: Băi, am înţeles, dar organizaţi-vă să mi-i aduceţi pe toţi la vot, băi! Îi legaţi, îi luaţi în braţe …
Boboc Valentin Gabriel: Asta le facem, batem din uşă în uşă! Din uşă în uşă am luat-o pe toate străzile!
Liviu-Nicolae Dragnea: Luaţi-i, mă, rugaţi-i frumos. Dar e toată lumea împânzită în oraş?
Boboc Valentin Gabriel: Da, şefu’, toți îi am peste tot.
Liviu-Nicolae Dragnea: Liberalii?
Boboc Valentin Gabriel: Aicea … îi certai niţel, asta făceam când m-aţi sunat dumneavoastră, că ei au dus pe la ţară şi le-am zis să-i adune pe toţi de la ţară (n.n.: cu referire la militanţii liberali) că acolo s-au cam terminat, hai să îi aducem pe toţi încoace, în oraş.
Liviu-Nicolae Dragnea: Zi, mă, să îi aducă în oraş, mă!
Boboc Valentin Gabriel: Păi, asta … şi că zise că îi aduce pe toţi în oraş acuma.
Liviu-Nicolae Dragnea: Bine, bine!”

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. DEMISIA lui Dragnea trebuie respinsa de premier, nu sunt „indicii temeinice” pentru sentinta ticaloasa, nedreapta basista. Nu acceptati DEMISII , IN BAZA UNEI SENTINTE BASISTE = RAZBUNARE BASISTA . 7.4 mil de romani va cere, va roaga „DREPTATE PANA LA CAPAT” ! Nu raspundeti la razbunari basiste cu satisfactii basiste !

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Garanții pentru tineri… în Teleorman

Următorul articol

Carmen Daniela Dan a început campania electorală, deși nu știe exact unde candidează

Cele mai recente articole de Actualitatea politică