liberinteleorman.ro

Redeschiderea dosarului Teldrum a fost amânată de Tribunalul Teleorman, din cauza unei confuzii în citarea părților

2 octombrie 2018

Carmen Dumitrescu

Redeschiderea urmăririi penale în dosarul Teldrum s-a judecat astăzi și la Tribunalul Teleorman, în ședință publică, după ce ieri, 1  octombrie, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis redeschiderea unei alte componente a dosarului, privind abuzul în serviciu. Din păcate, pe fondul unei chichițe avocățești, redeschiderea de la Teleorman mai trebuie să mai aștepte data de 6 noiembrie.

În dosarul din Teleorman, închis cu niște ani în urmă din lipsă de probe, este implicată și societatea de proiectări Modul Proiect, alături de inginerul proiectant Cătălin Gudei. Redeschiderea a fost solicitată de procurorul DNA care investighează cazul Teldrum și ramificațiile sale, pe fondul apariției de noi argumente care i-ar putea incrimina pe cei implicați, iar în ședința de judecată a fost prezent și un procuror al Direcției Naționale Anticorupție. Până acum, ancheta DNA a fost blocată, așa că de decizia judecătorului Violeta Maidanuc depinde continuarea cercetărilor.
În sala de judecată, avocatul Teldrum și al Euroconstruct Trading 98 s-a referit la o confuzie apărută în dosar, astfel că nu a fost citată firma corectă: „S-a făcut o eroare între Euroconstruct Trading 98 Alexandria și Euronstruct Trading 98, firma pe care eu o reprezint, de fapt. Am depus certificat constatator pentru Euroconstruct Trading 98. Probabil cei de aici au fost induși în eroare și au  găsit o societate care n-are nicio legătură cu cea din dosarul acesta. Deci noi n-am fost citați.”
În aceste condiții, în care una dintre părți n-a fost citată dintr-o eroare, procesul se va relua la Tribunalul Teleorman pe data de 6 noiembrie.
Firma de proiectare Modul Proiect este una dintre societățile abonate la contractele Consiliului Județean Teleorman, fiind implicată în celebrul scandal al fondurilor europene, legat de reabilitarea drumului județean 701, în care Modul Proiect a măsurat greșit drumul, rezultând o altă lungime a drumului pe hârtie raportat la realitate.
Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Liviu Dragnea, în gura DNA! Noi cercetări într-un dosar TelDrum

Următorul articol

Pentru că PNL Teleorman nu mișcă-n front, deputatul liberal Mihai Voicu sesizează neregulile în BEJ

Cele mai recente articole de Actualitatea politică