Realizarea măreață a primarului zimnicean Petrică Pârvu…

în Actualitate/Administratie/Social

Monica Vasilescu

centru zimniceaCopiii cu dizabilități sunt persoane puțin ocrotite de societate. În graba zilnică, puțini dintre noi ne oprim privirea către cei care au cu adevărat griji ce se răsfrâng din probleme de sănătate, deși știm teoria că și ei au dreptul să supravieţuiască, să fie incluşi în viaţa comunităţii, să ducă o viaţa sănătoasă, să-şi atingă maximul de potenţial şi să devină membri productivi ai societăţii.

De la autorități, însă, avem așteptări. Iar la Zimnicea s-a putut. Primarul Petrică Pârvu poate fi acuzat de multe lucruri, dar niciodată de faptul că nu-i respectă pe cetățeni sau că se dezice de problemele lor. Zimnicea s-a schimbat vizibil în ultimii ani, chiar dacă loc de mai bine este suficient. Deși poate enumera obiective precum drumuri, borduri sau parcuri, primarul din cel mai sudic punct urban al țării se mândrește cu înființarea unui centru pentru persoane cu probleme grave de sănătate și spune că acesta este cea mai mare realizare a sa. Este vorba despre Centrul de Recuperare și Consiliere Psihologică pentru Copii cu Dizabilități ”Dr. Ioan Păunescu”, locație pentru care Petrică Pârvu a făcut multe sacrificii financiare. ”Le-am cumpărat tot ce au cerut specialiștii de aici, cu gândul că putem să reușim să recuperăm din acești copii, care au probleme de sănătate foarte grave. Am 15 ani de primărie. După părerea mea, aceasta este cea mai mare realizare a mea ca primar”, ne-a spus primarul, care a făcut, inițial, investiția pentru oraș, dar nevoia este atât de mare încât nu va refuza pe nimeni, chiar și din comunele învecinate.

Centrul a fost inaugurat în luna februarie a acestui an, iar mesajul lucrătorilor de aici este acela că limitările accesului la servicii adecvate pe care le întâmpină deseori copiii cu dizabilităţi şi familiile acestora sunt îndepărtate, iar cei care au nevoie de recuperare sau consiliere vor avea parte de acestea gratuit.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*