liberinteleorman.ro

Reacția PNL în scandalul pe bani din CJ: „Adrian Gâdea îi minte pe teleormăneni”

Advertisement

Continuă neînțelegerile între reprezentanții partidelor de guvernare la nivel de județ. PNL reacționează după ce președintele Consiliului Județean Teleorman a acuzat grupul liberal că a „bulversat” activitatea instituției.

„Adrian Gâdea îi minte pe teleormăneni. PSD Teleorman a ieșit la atac, după ce consilierii județeni s-au opus ,,decimării” banului public pe interese de partid. Președintele CJ Teleorman, Adrian Gîdea, printr-o nouă manipulare, marca PSD, acuză consilierii liberali de respingerea proiectelor propuse de el, în varianta care servește clientelei PSD, după ce le-a trimis pe repede înainte, sperând că interesele de partid vor trece neobservate.

Ceea ce nu spune Adrian Gîdea este faptul că bugetul județului Teleorman, care cuprindea 1500 de pagini, a fost „strecurat” pe ordinea de zi și trimis consilierilor PNL la sfârșitul programului. Prin urmare, nu a existat timp suficient pentru o verificare corectă a împărțirii banului public din fondul județului”, spun cei de la PNL.
Consilierii liberali s-au săturat de decizii importante luate iresponsabil de PSD, pe modelul predecesorilor lor, cunoscut ca ,,Noaptea ca hoții!”

„Pentru prima dată, după 30 de ani, bugetul va fi împărțit corect, echitabil, în funcție de proiectele localităților care au nevoie urgentă de dezvoltare, iar bugetele instituțiilor subordonate nu vor mai putea cheltui banii doar pe consum, ci banul public va trebui să se regăsească în serviciile publice, astfel încât să lucreze în slujba cetățeanului, nu în slujba PSD Teleorman”, au declarat consilierii liberali, prin vocea liderului Florin Titirișcă.

Adrian Gîdea îi mai acuză pe consilierii PNL de faptul că au blocat activitatea spitalelor.
„Nimic mai fals!” spun liberalii. Toate proiectele privind buna desfășurare a activității Spitalelor Județean și TBC au fost aprobate, inclusiv promovarea cadrelor medicale. „Nu vom fi de acord ca un post de asistent medical sau de economist într-un spital să fie transformat în îngrijitor ,,în curte’’ la spitalul TBC, cu scopul de a hrăni gura PSD-ului, în timp ce spitalul se află în criză de personal”, a declarat Florin Titirișcă.

„Avem nevoie de dezvoltare în Teleorman, mai mult decât au alte județe, motiv pentru care vom avea grijă ca bugetul județului să ajungă și în localitățile care au de bani pentru proiecte, nu doar în cele cu siglă roșie la intrare.
Prin urmare, îl sfătuiesc pe Adrian Gîdea să înceteze cu smiorcăielile către presă și către șefii lui de la București și să înțeleagă că rezolvarea vine de la Teleorman, bugetul nu este al lui, pe persoană fizică, iar el trebuie să învețe să accepte la masa deciziilor majoritatea, care, în momentul de față, nu îi mai aparține”, a transmis președintele PNL Teleorman – Eugen Pîrvulescu.

Scandalul a pornit la ultimele ședințe de Consiliu Județean Teleorman pe tema banilor, în special. Și cum în acest mandat liberalii au mai multe mandate de consilier, chiar dacă președintele aparține PSD, Opoziția are un cuvând greu de spus.

Ce acuză Adrian Gâdea

„Consilierii PNL Teleorman au bulversat din nou, în ședința ordinară a Consiliului Județean Teleorman de azi, activitatea privind administrarea județuluiAm prezidat astăzi ședința ordinară a Consiliului Județean Teleorman, desfășurată online prin intermediul aplicației ZOOM, al cărei proiect privind ordinea de zi a cuprins 28 de proiecte de hotărâre.Îmi exprim public regretul pentru faptul că, din nou, consilierii PNL reprezentați în sala de ședințe de domnul Titirișcă Florin Nicușor, au „nimicit” pur și simplu, sub diferite pretexte, majoritatea proiectelor supuse votului, în final numărul proiectelor votate fiind doar de 10, din cele 28 aflate pe ordinea de zi a ședinței.

Dezamăgirea și chiar revolta mea are în vedere imposibilitatea de a atrage și derula proiectele de investiții pe care cetățenii le așteaptă. Sunt absolut siderat pentru faptul că proiecte importante și urgente au fost blocate în ședință de consilierii PNL, pentru motive neserioase sau absurde, în principal proiectele privind aprobarea bugetului propriu al județului Teleorman pe anul 2022 și estimările pentru anii 2023-2025. Mai mult, au fost respinse în plină criză sanitară proiectele privind aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli pe anul 2022 ale spitalelor, respectiv Spitalul de Psihiatrie Poroschia, Spitalul Județean de Urgență Alexandria, Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede, precum și ale instituțiilor și serviciilor publice din subordinea Consiliului Județean Teleorman.

De asemenea, au fost pur și simplu respinse cu cinism proiectele privind:- reorganizarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman;- aprobarea Regulamentelor de organizare și funcționare ale aparatului direcției, centrelor rezidențiale și a centrelor de zi aflate în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman; – aprobarea costului mediu lunar de întreținere a persoanelor vârstnice din centrele rezidențiale Furculești și Cervenia, a persoanelor adulte cu dizabilități din centrele de la Olteni, Videle și „Sf, Iustin” Videle, precum și a copiilor cu nevoi sociale și speciale din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman;- aprobarea programului anual privind acordarea finanțărilor nerambursabile din bugetul propriu al Consiliului Județean Teleorman ș.a m.d.

Am fost aleși pentru a ne reuni eforturile spre a le oferi condiții mai bune de viață tuturor cetățenilor județului. Ceea ce s-a întâmplat astăzi cu reprezentanții PNL din consiliul județean nu are nicio legătură cu aspirațiile și nevoile oamenilor și nici cu jurământul depus la învestire. Fac apel la cei care clamează „RESPONSABILITATEA”, dar sunt orbiți de interese meschine și au apetit numai pentru lupte cu miză politică, cărora le cad pradă teleormănenii și județul pentru care ar trebui să lase jos orgoliile politicianiste și setea de putere, să se aplece cu mai multă Decență la nevoile de dezvoltare ale județului și să–și amintească de jurământul pe care l-au depus la învestire”, a spus Adrian Gâdea.

1 Comment

  1. Dumnezeu pe pământ sunt PNL-iștii ăștia majoritar vopsiți din băsiști! :)) Au stat călare pe Spitalele din Teleorman cea mai mare parte din ultimii 12-15 ani, timp în care le-au umplut cu lipitori de afișe și neamuri comunale și le-au ținut în mizerie deși Ministerul NeSănătății a fost la cheia lor, la fel, mai tot timpul în ultimii 30 de ani, nu doar 15 ani. Au o obsesie viscerală să domine pentru bani-bani-bani și influență și să vadă distrus PSD-ul. Pentru ce? Ce au produs bun vreodată pentru populație? Nimic. Din contră, au pus tălpi tot timpul, pentru a obține avantaje de partid. N-am auzit UN OM să spună că a simțit ceva bun de pe urma lor. Și vine Pîrvulescu să ne vorbească despre cinste, corectitudine și împărțirea eficientă și echitabilă a banului public! :)))) Dumnezeu pe pământ, nu alta!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Victor Drăgușin l-a „cumpărat” pe fostul președinte al PNL Videle cu un contract pe bani publici

Următorul articol

Percheziții la bandele de hoți care au terorizat locuitorii din Ciuperceni: 4 REȚINUȚI

Cele mai recente articole de Actualitate