Reacția ISJ Teleorman după informația că o fetiță ar fi fost violată la școală

în Politie

Astăzi, 3 octombrie 2022, o echipă a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Teleorman s-a deplasat la Școala Gimnazială Nr. 1 Mârzănești pentru a verifica aspectele semnalate printr-un apel la 112, efectuat în data de 2 octombrie 2022, prin care mătușa unei eleve de clasa a III-a acuză faptul că, în unitatea de învățământ, ar fi avut loc un viol asupra nepoatei sale, din partea unui coleg de clasă.

Echipa ISJ Teleorman a constatat că la nivelul unității de învățământ s-a demarat o anchetă pentru cercetarea presupuselor fapte de natură penală în care ar fi fost implicați cei doi elevi de clasa a III-a, iar din verificările efectuate de către comisia constituită în unitatea școlară nu se confirmă aspectele reclamate prin apelul la 112. De asemenea, concluzia acțiunii întreprinse de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean a fost aceeași, având în vedere că nu a fost identificat niciun indiciu care să probeze faptele semnalate prin apelul la 112.

Inspectoratul Școlar Județean Teleorman a solicitat conducerii unității de învățământ transmiterea raportului final al anchetei derulate la nivelul unității de învățământ.

Reamintim că o femeie a reclamat faptul că o fetiță în vârstă de 9 ani a fost violată în toaleta unității de învățământ din localitatea Mârzănești. Incidentul semnalat ar fi avut loc în data de 27 septembrie.

„În legătură cu informațiile apărute în spațiul public, Compartimentul de Relații Publice este abilitat să comunice următoarele;

În ziua de 2 octombrie a.c., o persoană din localitatea Mârzănești, județul Teleorman, a sesizat prin Sistemul Apel unic de Urgență 112 că nepoata ei, în vârstă de nouă ani, ar fi fost victima infracțiunii de viol.

A fost constituită echipa operativă de cercetare la fața locului din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Alexandria, iar în urma verificărilor efectuate s-au stabilit următoarele:

Incidentul semnalat ar fi avut loc în data de 27 septembrie a.c., în toaleta unității de învățământ din localitatea Mârzănești.

Au fost sesizate DGASPC Teleorman și Inspectoratul Școlar, iar fetița a fost transportată la o unitate medicală, pentru stabilirea situației de fapt, împreună cu tutorele acesteia.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „viol”, urmând a se propune soluție legală, prin Parchetul competent”, a transmis IPJ Teleorman.

Reprezentanții Școlii Gimnaziale nr.1 Mârzănești au infirmat datele Poliției: „Vă informam că în urma verificărilor efectuate la nivelul unității de învățământ, s-a stabilit că nu a avut loc nicio faptă de natură penală, aspecte ce, cu siguranță, vor fi confirmate și de către organele abilitate”.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*