liberinteleorman.ro

Războiul între denunțătorul lui Dragnea și Carmen Dan continuă după trei ani… la DNA

2 februarie 2020

Romică Părpălea, cel care l-a denunțat pe Liviu Dragnea (fost lider PSD, actual deținut de drept comun la Penitenciarul Rahova) în dosarul „Referendumul”, dar și pentru legăturile acestuia cu Tel Drum, a făcut, în urmă cu trei ani, o plângere la DIICOT împotriva lui Carmen Dan, ministru de Interne la vremea respectivă.

Romică Părpălea a spus că a depus o plângere împotriva ministrului Carmen Dan, susținând că în jurul acesteia a existat, în perioada în care era prefect de Teleorman, o grupare infracțională care se ocupa cu retrocedările ilegale de terenuri în județ, de aceea plângerea a fost depusă la DIICOT. Acum, la trei ani distanță, denunțătorul a primit o citație prin care este invitat să dea declarații la… DNA.

”Plângerea a fost depusă la DIICOT structura centrală și au declinat-o acum la DNA. A ținut-o procurorul de casă al PSD din DIICOT și când i s-a luat dosarul, l-a declinat la DNA. Acum sunt citat la audieri la DNA”, a declarat Romică Părpălea pentru Liber în Teleorman.

De unde a început povestea…

În urmă cu trei ani, Carmen Dan a mers personal la DIICOT pentru a depune o plângere penală împotriva lui Romică Părpălea, pe care îl acuza de șantaj, denunț calomnios și de apartenență la un grup infracțional organizat. „Acest personaj a anunțat că a depus denunț împotriva mea, precizând că în calitate de prefect am făcut trafic de influență, abuz în serviciu și posibil luare de mită. Această acțiune a fost după ce în spațiul public a apărut informația că urmează ca ministrului Carmen Dan să i se facă dosar penal”, a spus Carmen Dan atunci.

Ea a precizat că nu îl cunoaște pe Romică Părpălea, dar susține că acesta este doar un instrument, în spatele lui fiind altcineva.

Acuzele lui Romică Părpălea

„Doamna Carmen Dan va trebui să explice cum a organizat acest grup infracțional organizat la nivelul Prefecturii, cum a putut, din postura de prefect al județului Teleorman, să oblige, în complicitate cu subprefectul, să-i ia din atribuțiunile acestuia privind înființarea comisiilor de fond funciar. În România se face mare tevatură pentru așa-zisele retrocedări. Am să demonstrez procurorilor cum mecanismul pe bani publici, inițiat de doamna Carmen Dan la nivelul județului Teleorman, a avut acces în 92 de localități, împreună cu un grup de persoane din interiorul Prefecturii Teleorman”, a spus Părpălea înainte de a intra în sediul DIICOT în 2017.

Romică Părpălea a declarat că inclusiv magistrați au fost implicați în aceste ilegalități. „Am avut o întâlnire, puțin mai înainte, cu o persoană care a fost numită rapid la Tribunalul Teleorman. Este un judecător, Gudac Petrică, a cărui vilă a fost făcută de Tel Drum ca o recompensă. Nu mai exista nicio societate să-i facă o vilă unui judecător din Teleorman decât Tel Drum și acum este președintele Tribunalului Teleorman?”, a mai spus Părpălea.

„Eu nu sunt ca cei din PSD să merg cu fanfară și oameni în spatele meu. Nu am avut niciodată oameni politici în spatele meu. A fost odată Liviu Dragnea, când era președinte la Consiliul Județean Teleorman și președinte PSD Teleorman. Că primesc informații de la cetățeni din județul Teleorman, că primesc informații legale de la Curtea de Conturi. Am să vă prezint și o să prezint și procurorilor un proces verbal cu 23 de pagini emis de Curtea de Conturi — filiala Teleorman și veți vedea sporuri de dispozitiv cum au fost trecute cu vederea de cel care trebuia să verifice legalitatea tuturor documentelor, reprezentantul Guvernului în județul Teleorman, care era prefectul Carmen Dan”, a acuzat Romică Părpălea.

El a mai acuzat-o pe Carmen Dan că a fost implicată în modificarea proceselor verbale la alegerile din 2012. „Cu doamna Carmen Dan m-am întâlnit în anul 2012, când era un neînsemnat membru de partid, o ținea Dragnea în culise. A fost președinte la o secție de votare cu mine. Eram colegi atât la alegerile locale, cât și la referendumul din iulie 2012. Doamna Carmen Dan să vă explice ce a căutat în joia dinaintea alegerilor în biroul actualului deputat Boboc Valentin, unde am fost și eu și toți ceilalți președinți din secțiile de votare, în care ne oferea directive clare venite din partea domnului Dragnea să modificăm procesele verbale în dosarul ‘Referendumului’, deoarece prezența de vot la secția mea era de 38%. Verificați la secția unde Carmen Dan a fost președinte, dacă s-a modificat procesul verbal cu prezența la vot la alegerile locale”, a mai spus Romică Părpălea.

Acesta a devenit celebru după ce a făcut un denunț împotriva lui Liviu Dragnea în dosarul „Referendumul”, acolo unde el figura ca persoană decedată care a votat. Așa a ajuns să fie cunoscut ca fiind „mortul lui Dragnea”.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. dupa Dracnea la Rahova, criminala…
    10 AUGUST 2018 O VA DEPUNE SI LA JILAVA…
    DOSARUL ASTA O URMARESTE CA O UMBRA PE DRACUTA CU MICROFONUL IN PRIZA…
    L-0 FI SCOS ?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

INVESTIGAȚIE: Alambicata poveste a primarului care-și cumpără combustibil de 200.000 lei pe an

Următorul articol

Direcția Generală pentru Vânzarea Copilului. Cum l-a doborât pe Liviu Dragnea o anchetă de trafic de minori

Cele mai recente articole de Actualitatea politică