Războinicul Ridicolului. Dragnea dă Comisia Europeană în judecată!

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

Totul a început cu un denunț al OLAF la Direcția Națională Anticorupție. Cei de la investigarea fraudelor pe bani europeni au constatat, în urma unor verificări, că reprezentanții Consiliului Județean Teleorman au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință a unor documente false, inexacte sau incomplete, dar și a altor infracțiuni. Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză s-a reținut că în  cursul anului 2001, președintele Consiliului Județean Teleorman de la acea vreme, Liviu Nicolae Dragnea, a inițiat un grup infracțional organizat din care au făcut parte mai mulți funcționari ai instituțiilor din administrația publică. Acest grup infracțional a avut drept scop principal obținerea în mod fraudulos a unor sume importante din contracte finanțate din fonduri publice și europene, prin comiterea mai multor infracțiuni. S-au furat atunci bani europeni. Mulți.

Constatarea OLAF a făcut înconjurul planetei. Presa străină a venit în România să afle dacă așa ceva se poate întâmpla într-un stat membru al Uniunii Europene și infracțiunile lui Dragnea au fost titrate în toate limbile de circulație internațională.

DNA a  solicitat redeschiderea dosarul Teldrum, pornind de la constatările OLAF. Dar pentru instanța de la Teleorman n-a contat. Pentru judecător, raportul OLAF a avut aceeași valoare ca o sesizare anonimă la DNA și nimic mai mult. Așa că a decis că nu e cazul să se redeschidă ancheta în cazul Teldrum, pentru că județul Teleorman mai are încă resurse pentru Dragnea și firma lui de suflet.  După decizia aceasta, Dragnea și-a făcut curaj și a mers mai departe, acolo unde niciun politician n-a mai fost înainte. Adică la Tribunalul Uniunii Europene de la Luxemburg. De ce? Păi cum, de ce? Ca să dea în judecată… Comisia Europeană! Nu vă ștergeți la ochi, că ați citit bine!

Procesul intentat de Dragnea Comisiei Europene

Potrivit site-ului Ziare.com, care a și descoperit speța pe rolul tribunalului internațional, Dragnea a decis să atace răspunsul negativ primit de la Comisia Europeană la o plângere pe care a făcut-o cu privire la raportul OLAF. Practic, el acuză OLAF că nu i-a respectat dreptul de a fi audiat cu ocazia realizării Raportului. Asta în condițiile în care raportul vizează afacerile dubioase ale Teldrum cu Consiliul Județean Teleorman pe bani europeni.

Desigur, asta înseamnă că Statul Paralel există și el nu e unul specific românesc. Nu! El e la Bruxelles, la Luxemburg, la Haga. E peste tot. Ca și Soros. Și Dragnea luptă cu el pe toate fronturile, ca un adevărat războinic al ridicolului. Ca un veritabil Don Quijote de la Gratia, care știe că morile de vânt nu pot construi drumuri. Nici TEL(drumuri)… Credeți că mai mult nu se poate? Nu-l subestimați pe Dragnea! Și mâine e o nouă zi!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*