Rău platnicii din B-uri au fost evacuați în această dimineață

în Actualitatea politică

b-uri3Carmen Dumitrescu

După ani întregi în care s-au jucat cu datoriile la Primăria Alexandria, o parte dintre locatarii B-urilor s-au confruntat în această dimineață și cu scenariul sumbru al evacuării din apartamentele pe care le-au ocupat vreme îndelungată. Executorul judecătoresc a fost prezent la fața locului încă de la prima oră și le-a pus în vedere tuturor celor care au pierdut în instanță procesul cu municipalitatea că trebuie să plece.

b-uri2

 

Deși au fost chemate preventiv și forțe de ordine, foștii chiriași ai primăriei s-au arătat destul de obedienți, preferând să-și declare doar nemulțumirea, fără a provoca un scandal de proporții, așa cum s-a anticipat. Procedura de evacuare s-a întins pe durata a câteva ore și, cel mai probabil, rău-platnicii din B-uri vor locui, pentru o perioadă determinată, în adăpostul de zi din Alexandria. Soarta lor de după expirarea termenului legal de ședere în adăpost este, însă, problematică pentru noi toți. Asta în contextul în care ne putem aștepta să-i vedem pe cei aproximativ 20 de locatari ai B-urilor și pe copiii lor dormind prin parcurile orașului. Rămâne de văzut dacă autoritățile vor încerca să găsească o soluție în acest sens, fiind puțin probabil ca acești oameni să-și ia în serios propriile existențe și să-și rezolve singuri drama prin care trec.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*