Rata șomajului în Teleorman a ajuns la 6,48%

în Actualitate/Administratie/Social

Chiar și în lipsa unei crize economice profunde, județul Teleorman se confruntă cu probleme sistemice, precum șomajul cronic. Iar situația va începe să se agraveze în statistici abia de luna viitoare, pentru că momentan, datele centralizate de AJOFM cuprind informații de dinaintea instalării pandemiei. Astfel, la sfârșitul lunii martie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman erau înregistrați 9.304 șomeri (din care 3.964 femei), rata șomajului fiind de 6,48% . Față de luna precedentă, se poate chiar constata o ușoară scădere.

Potrivit evidențelor AJOFM, din totalul de 9.304 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Teleorman, 1.493 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 7.811 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 7.144 șomeri provin din mediul rural și 2.160 sunt din mediul urban. Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman (55,01%), urmat de cei cu studii primare/fara studii(16,52%) iar 14,76% au învătămănt  cu nivel profesional/arte si meserii. Șomerii cu studii liceale reprezintă 12,37% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii postliceale sunt 0,38%,iar cei cu studii universitare 0,97%.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 6.812 persoane foarte greu ocupabile, 2.328 greu ocupabile, 77 mediu ocupabile, iar 87 sunt persoane ușor ocupabile.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*