liberinteleorman.ro

Dispariția lui Liviu Dragnea din peisajul politic teleormănean ar fi trebuit să ducă la o împrospătare a aerului în zonă. Cel puțin în teorie, personajul malefic ascuns acum după zidurile Penitenciarului Rahova era singura problemă care nu permitea județului să se dezvolte și bloca, într-o manieră subversivă, accesul oamenilor bine intenționați în mediul politic local. Dar iată că practica ne omoară, ca de obicei. Pentru că după dispariția lui Dragnea din politică, în Teleorman se simte același iz greu, purulent, al setei de putere a unor indivizi care nu au niciun drept să pretindă poziții publică, câtă vreme singura recomandare le vine de la partid.

Așteptările de la așa numita opoziție erau cât se poate de simple: să profite de buimăceala pesedistă de după alegeri și să scoată la înaintare valori locale pe care mult hulita “ciumă roșie” nu le lăsase să se manifeste, pe fondul fricii de competență. Ce s-a întâmplat, de fapt? Ei bine, așa numita opoziție teleormăneană a tot pierdut timp prețios, negociind poziții cu partide care s-au prostituat pentru putere, ori de câte ori au permis circumstanțele acest lucru.

Au trecut săptămâni întregi de la momentul în care principalul lider al opoziției teleormănene, Eugen Pîrvulescu, promitea schimbarea tuturor oamenilor numiți de PSD în poziții cheie  din administrația locală. Singurul lucru pe care l-a reușit PNL în tot acest timp care s-a scurs de la promisiune și până azi a fost numirea unui prefect de la ALDE, care totuși s-a manifestat echilibrat în mandatele lui de până acum. În rest, nimic nou sub soare, așa cum nici noul prefect nu e chiar…nou.

Restul partidelor din așa-zisa opoziție fac prostii și mai mari, care ar putea duce la situații de-a dreptul periculoase pentru județ, pentru că mai periculoasă decât “situația Dragnea” este “situația Nițulescu”. Iar PMP Teleorman și-a propus să aducă această situație din urmă la perspectiva de risc autentic, reanimându-l pe Nițulescu, care ar putea obține, din câte se aude, chiar o funcție importantă la nivelulul filialei județene. Iar Nițulescu, așa cum îl cunoaștem, va profita din plin de situație și va face tot ce îi va sta în fire pentru a se ridica pe stârvul puterii lui Dragnea, cu gândul de a o înlocui. În gașca USR Teleorman nu se mai aude niciun sunet.

Până acum ceva vreme, mai erau întrucâtva publice unele certuri pentru puterea din interiorul partidului, dar de un timp, nici măcar acelea nu mai sunt perceptibile. Practic, partidul în care se pusese multă speranță la un moment dat a devenit, fără doar și poate, o formațiune politică invizibilă, care n-a profitat în niciun fel de valul înalt pe care s-ar fi putut ridica. Nicio acțiune publică nu a atras atenția și nicio voce a partidului nu s-a mai angajat în transmiterea vreunui mesaj, fie în conferință de presă, fie, pur și simplu, prin acțiuni de tip caritabil sau civic. Iar la Plus se sărbătorește din greu un an care într-adevăr a fost complicat, dar în care s-ar fi putut pune câte ceva în mișcare, dacă ar fi existat pe undeva și substanța: nevoia concretă de a face bine județului.

În această atmoferă tensionată, plină de amenințări, șantaj, calomnii și tăceri vinovate se zbate opoziția teleormăneană. Una care, teoretic, a început să aibă puțină putere. Dar care are, iată, oportunitatea de a demonstra că, pe cei nepregătiți, puterea îi prostește și mai tare….

Advertisement

2 Comments

  1. În județul ăsta toți din toate partidele sunt o castă închisă care își împarte funcții după ierarhie sau interese. Și chiar dacă partidele astea ar propune în funcții oameni competenți, ar fi supuși ordinelor de partid…
    Așa că, într-un oraș ca Alexandria nu se va întâmpla nimic bun mulți ani de acum încolo…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Asociația „Mihai Murar” a organizat primul atelier de creație pentru copii cu prilejul Crăciunului

Următorul articol

Eugen Nicolae este noul subprefect al județului Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitatea politică