liberinteleorman.ro

PSD-ul e mort după Dragnea!

30 iulie 2015

liviu-dragneaCarmen Dumitrescu

E bun Dragnea! Şi nimeni nu poate nega această realitate concretă ca şi mustaţa lui. Veninos şi cameleonic, baronul tuturor morţilor cu drept de vot ştie când să plângă în emisiuni televizate, la fel cum ştie să-şi asume discursuri eroice care nu-i aparţin. În toată povestea asta nu există îndoială: dintre politicienii cu sânge pur din România, Dragnea s-a remarcat mai ceva decât Năstase prin faptul că a ştiut întotdeauna să se repoziţioneze. Mai ieri striga pe la toate colţurile că Antonescu nu e doar colegul lui de alianţă, ci prietenul lui, mai ieri stătea la un pahar de vin fiert în conacul lui de la Alexandria alături de Ponta făcând planuri de viitor pentru PSD, iar astăzi el a reuşit să-şi vadă visul cu ochii: a ajuns preşedinte interimar al PSD. Desigur, el spera să fie preşedinte deplin şi ales al celui mai mare partid din România, dar tot nu e puţin ce a reuşit astăzi.

 

Problema e la PSD, însă. Că Dragnea n-are niciuna. Să fii cel mai mare şi mai bine organizat partid din România şi să alegi un lider interimar cu o condamnare definitivă la activ e un gest de-a dreptul sinucigaş. Nici aşa partidul nu era prea puternic la capitolul imagine, dar măcar nu era vulnerabil până-n măduva oaselor. Nu mai durează mult până la alegerile din 2016. Moment în care Dragnea va continua să fie lider al PSD. De aceea, el se va ocupa de organizarea alegerilor şi va avea grijă ca scorul partidului să fie superior celui obţinut de partidul adversarilor. În aceste condiţii, nu ştim care va fi gradul de tupeu pe care pesediştii de bună credinţă vor fi nevoiţi să-l interiorizeze, pentru a vrea să câştige nişte alegeri organizate de unul care a fost condamnat pentru fraudarea unor alegeri. Ilegitimitatea PSD-ului va plana ca o fantomă deasupra fiecăruia dintre membri, indiferent de munca depusă de fiecare din ei. Mulţi vor ceda psihic. Deja sunt mulţi în barca roşie dezamăgiţi de faptul că partidul acţionează într-un sens imatur şi neprincipial. Alţii vor trăda. De altfel, multe acte de trădare sunt semnate chiar acum prin birouri prost iluminate. Dar partidul va muri. Sau va continua să trăiască, dar la un alt nivel. Unul al alianţelor necesare şi al neputinţelor imediate. Unul al Opoziţiei fără termen de expirare.

 

Căci după Dragnea, PSD-ul e mort. În el vor mai rămâne oportuniştii şi cei cărora alte partide nu le vor oferi şansa de a lipi afişe. Oricum, numai naivii mai cred că prinţul necromant de Teleorman ar putea da viaţă PSD-ului. Nu de alta, dar Dragnea e specializat în morţi, nu în vii. Probabil de asta n-a promovat niciodată tinerii, aşa cum a promis, ci a ridicat în grad odrasle ale slugilor de partid. Aşa că după plecarea lui de la cârma PSD, printr-o condamnare cu executare sau pe cale de consecinţă, PSD-ul e mort. Evident, Dragnea nu va avea nici atunci vreo problemă. Pentru că omul care câştigă alegeri cu morţii se descurcă în orice situaţie…

Advertisement

1 Comment

  1. Praful si pulberea (dpdv social, nu altfel) sa se aleaga de tot ce inseamna FSN, cu tot cu oamenii lui! Ajuta-ne, Doamne, caci noi nu suntem in stare de nimic.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Apartamentele ANL din Alexandria nu s-au repartizat

Următorul articol

Aprobarea ANL… cu aplauze !

Cele mai recente articole de O poziție în Teleorman