liberinteleorman.ro

PSD-ul „aranjează” alegerile parțiale în Teleorman. Un angajat al DGSPC Teleorman și membru al PSD, desemnat președinte al unei secții de votare…

1 noiembrie 2017

Carmen Dumitrescu

Așa cum era de așteptat, PSD Teleorman va face tot posibilul pentru a demonstra că încă mai are forță politică în județ și că pesedizarea va continua, cu sau fără voia oamenilor. După cum se știe deja, în trei comune din județul Teleorman vor avea loc duminică alegeri parțiale pentru ocuparea unor funcții vacante de primari, declarați incompatibili de ANI. Și pentru că PSD Teleorman știe că puterea îi este în scădere, în contextul multiplelor gafe făcute de partid la nivel național și al antipatiei generale pentru Liviu Dragnea, n-a mai rămas de făcut altceva decât punerea la cale a unor aranjamente. Probabil că pesediștii nu au învățat încă pe deplin lecția Referendumului și mai vor și alții să fie chemați pe la DNA în următoarea perioadă de timp.

Povestea e simplă: la Biroul Electoral al Secției de Votare nr.136 din Cervenia a fost desemnat președinte un anume Titel Marian Pușcaciu. Toate ar fi bune și frumoase, dacă nu am ști că Pușcaciu este angajat al DGASPC Teleorman, pepiniera de cadre a PSD Teleorman, aflată acum în plin scandal național. În plus, Pușcaciu a postat pe pagina sa de Facebook numeroase fotografii în care apare alături de Dănuț Cristescu, președintele Consiliului Județean Teleorman, dar și alături de Liviu Dragnea. Aceste indicii interesante i-au determinat pe cei din PMP Teleorman să facă astăzi o contestație la Autoritatea Electorală Permanentă- Biroul Teritorial Teleorman, în cadrul căreia au semnalat calitatea de membru de partid a lui Pușcaciu: „Considerăm că aceste aspecte dovedesc, fără putință de tăgadă, calitatea lui Pușcaciu Titel-Marian de membru PSD, calitate asumată în mod public de acesta, ceea ce îl va împiedica să conducă operațiunile de votare din data de 5 noiembrie în mod deschis și imparțial, așa cum impun prevederile art.31, lit.C din Legea nr.115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale.”

Mai mult decât atât, Pușcaciu nu îndeplinește nici condițiile legale  pentru a face parte din Corpul experților electorali, întrucât este mebru PSD Teleorman. De aceea, PMP Teleoman urmează să sesizeze organele abilitate ale statului și asupra infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații, ce par a fi fost săvârșite de angajatul DGASPC Teleorman. Evident, lucrurile sunt clare: PSD Teleorman n-a învățat nimic din experiența Referendumului și se pare că în interiorul acestui mare partid mai există destui oameni dispuși să dea cu subsemnatul la DNA ulterior. Nu știm ce le dă sau ce le promite PSD-ul unora, de ajung să-și amaneteze libertatea și liniștea la partid, dar e clar că oferta e întotdeauna de nerefuzat!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Nicușor Lină: „Sunt două variante optime pentru USR: ori o împăcare, ori o scindare amiabilă!”

Următorul articol

Nu era mai bine să-ți cari singur geanta, Baroane?

Cele mai recente articole de Actualitatea politică