PSD Teleorman va fi condus de mai multe capete

în Actualitatea politică

PSDCarmen Dumitrescu

După ce a plecat Dragnea din județ, PSD Teleorman a intrat într-o veritabilă criză de leadership. Pentru că n-a pregătit pe nimeni să-i ocupe locul, din rațiuni de orgoliu personal, Dragnea a lăsat un gol imens la nivelul conducerii PSD, astfel că nimeni nu e realmente pregătit să preia conducerea organizației județene. Sigur, Victor Drăgușin ar fi fost singura opțiune demnă de PSD, dar din păcate, acesta nu-și dorește nici în ruptul capului responsabilitatea. În schimb, o vor alții. Mulți, dar incapabili să poarte pe umeri singuri povara mașinăriei imense de vot a partidului.

Totuși, în PSD Teleorman trebuie organizate alegeri interne înainte de alegerile locale. Nu de alta, dar fără un lider este imposibilă bifarea unor rezultate bune. Și pentru că un alt Dragnea nu poate fi inventat, iar Drăgușin nu poate fi convins de nicio culoare, deputatul Adrian Simionescu a venit cu o idee care pare să împace și capra, și varza. Astfel, el s-a gândit să propună liderului suprem al PSD, plecat la București, varianta unei conduceri de echipă a partidului. Această posibilitate îi va împăca pe Adi Gâdea, pe Carmen Dan, pe Vali Boboc și pe toți cei care speră să aibă un cuvânt important de spus în ceea ce privește organizația județeană a partidului. Potrivit aceluiași deputat, se pare că aceasta ar fi și varianta pe care se va merge către șefia Consiliului Județean: toți doritorii se vor trece pe liste și cine va avea rezultate, va fi numit președinte sau vicepreședinte.

Noi nu ne dorim să consiliem în niciun fel PSD-ul din Teleorman, dar istoria a demonstrat că un partid condus de mai multe capete are tendința să piardă, nu să câștige. Căci una e să ai o organizație structurată realist, care să se supună la unison unui singur lider și alta e să delegi responsabilități mai multor capete, fiecare cu orgoliul său, și să te aștepți la vreun rezultat lăudabil. Dar în PSD a fost întotdeauna greu cu orgoliile. Mai ales că toți pesediștii susțin că un alt Dragnea nu se mai naște și, foarte probabil, dispariția lui din județ va fi jelită la nesfârșit, atâta vreme cât nimeni nu pare să aibă voința și curajul de a-și asuma rolul de lider suprem.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

2 Comments

  1. Titirisca e man-n mana cu ei. Asa ca sa lase mai moale cu opozizia.Dragusin ii spulbera cu garda finaciara la magazine ,dar o sa-i dea si lui o parte din ciolan.SI atunci o sa fie ok. Inca 4 ani o sa mai jucam hore de ziua Romaniei

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*