PSD Teleorman o laudă pe Dăncilă: “Are nota 9 la examenul de licență!”

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

După ce i-a închinat ode conducătorului iubit de la Rahova cu ocazia zilei lui de naștere, PSD Teleorman lovește penibil din nou și o laudă pe Dăncilă pentru faptul că ar fi obținut nota 9 la examenul de licență. Nu la Harvard sau Oxford, așa cum ar fi fost pretențiile pentru un candidat la prezidențiale, ci la Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Petrol și Gaz Ploiești. Chiar și în aceste condiții de mediocritate absolută, cei de la PSD Teleorman cred că Viorica Dăncilă poate conduce o țară, de vreme ce îi cunoaște “mecanismul”. Motivul de mândrie ar fi, pentru ei, acela că Viorica a absolvit o facultate unde, din 500 de înscriși reușeau să termine cursurile numai vreo 200. În aceste condiții, orice absolvent al unei facultăți de stat care a reușit să termine facultatea cu un 8 sau 9 decent este, din punctul lor de vedere, un bun prezidențiabil.

Poți conduce corect o țară, numai dacă îi cunoști potențialul și mai ales „mecanismul”. Viorica Dancilă a absolvit în anul 1988 Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Petrol şi Gaze Ploiești cu nota 9 la examenul de licență. Puțini știu că, în anii 80, la acestă facultate absolveau doar 200 de studenți din 500 care promovau examenul de admitere. În profesia de inginer, se spune că un gram de practică valorează cât un kilogram de teorie. După o guvernare PSD, condusă de Viorica Dăncilă, care a conturat o direcție de stabilitate și predictibilitate, bazată pe creștere economică, guvernul și candidatul PNL vin în fața românilor fără proiecte reale pentru România și oferă, ca substitut, discreditarea oponentei lui Klaus Iohannis în cursa pentru prezidențiale.”, se arată în postarea de pe Facebook a celor de la PSD Teleorman.

Dincolo de modul penibil în care este pusă problema, cei de la PSD Teleorman încearcă să valideze punctul lor de vedere, postând și diploma de licență a Vioricăi Dăncilă, care pe vremea aceea se numea Nica Vasilica Viorica. O poezie de-a dreptul într-un singur nume! Viorica Vasilica obținea nota 9 la Forajul Sondelor, demonstrând astfel, din punctul de vedere al pesediștilor, că a fost un student eminent.

Viorica și-a continuat apoi studiile în lipsă la Universitatea Valahia din Alexandria, pepiniera cadrelor de partid ale PSD Teleorman. În anul 2008, Viorica Dăncilă s-a înscris, împreună cu soțul său, la Universitatea Valahia din Târgoviște-Centrul teritorial Alexandria, la programul de studii postuniversitare – masteratul de Administrație Publică Europeană. În prima sesiune, Viorica și Cristinel Dăncilă au ,,promovat” pe 21.11.2008, cu nota maximă, examenul la Istoria UE – curs susținut de lectorul universitar, Ioana Panagoreț, cunoscută pentru faptul că se ocupă de școlarizarea pesediștilor din întreg județul Teleorman. Cu toate că din 2009 exercita la Bruxelles mandatul de europarlamentar, în aceeași manieră, cei doi ,,masteranzi”, deși, aflați la mii de kilometri distanță de Universitatea din Alexandria au ,,promovat” în lipsă examen după examen, prin grija Ioanei Panagoreț, la disciplinele: Elemente de drept internațional, Drept comunitar, Sisteme și regimuri politice în UE, Politici pentru integrare europeană (semestrul I). În semestrul al II-lea au început să apară problemele, căci examenele la disciplinele Drept administrativ comparat, Organizarea administrației publice locale în statele UE, Funcția publică comunitară, Gestiunea fondurilor europene, Contencios internațional și european nu au mai fost promovate de către familia Dăncilă, profesorii titulari de la Târgoviște nefiind impresionați de funcția de europarlamentar a doamnei Dăncilă. În ciuda tuturor ,,eforturilor” făcute de Ioana Panagoreț, directorul Centrului teritorial Alexandria, în cele din urmă Viorica Dăncilă i-a transmis că nu poate susține nici restanțele semestrului II, nici lucrarea de disertație, având în vedere că treburi mult mai importante o rețineau la Parlamentul Europei. Surse din universitate ne-au declarat că de același regim preferențial a beneficiat și fiul Vioricăi Dăncilă, înscris la aceeași universitate, în contextul în care nu s-a prezentat la vreun curs ori examen.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

2 Comments

 1. PSD va ataca mâine la CCR formula de calcul a ariei cercului!
  Aria cercului n-are cum să fie pi er pătrat. Poate pi er rotund, că cercul nu e pătrat!
  🤣😂😅🤪

  I rest my case…
  With a joke.

 2. s-o faca.
  acolo au un *ilegalist* in fruntea ccr (comitetul central roman) al pcr…
  pai daca Veorik voastra a terminat cu 9 (noua), la ce-i foloseste ?????
  cei cu note mai mici vorbesc mai bine graiul strabun si cunosc si raspunsul :
  πr2…..
  îhîî ….

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*