Poate suna ciudat, dar în Teleorman, PSD a sesizat poliția și autoritatea electorală județeană pentru „furtul” startului campaniei electorale. Asta în condițiile în care bannerele electorale uriașe au început să umple județul din luna martie, iar opoziția nici nu prea are așa ceva. Practic, singurele bannere văzute de noi în reședința județului sunt cele ale PSD și vreo cinci ale PNL. Mai mult, cortul de campanie al USR Plus din centrul Alexandriei a fost ridicat cu totul, pentru că încurca iepurașii primăriei. În aceste condiții, opoziția pare să fie absentă din peisaj, la nivelul campaniei electorale outdoor. Și, totuși, de ce a făcut PSD plângeri pe la toate forurile de reglementare? Ei bine, membrii PSD reclamă faptul că „persoane necunoscute au distribuit materiale electorale ilegale”. Aceste „materiale electorale ilegale” aparțin, potrivit plângerii PSD, semnate de Adrian Gâdea, celor de la USR PLUS. În fapt, este vorba despre niște pliante cu mesajul: „Fără hoție ajungem departe! Votează-ne pe 26 mai!”
Dincolo de fapta reclamată, care va fi oricum pusă sub lupa autorităților de resort, e interesantă formularea plângerii cu pricina: „Mergând pe principiul că hoțul strigă hoții, cei de la USR+PLUS au furat startul în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. După ce s-au chinuit să adune ceva simpatie politică, pozând în victime, ba că sunt împiedicați să se înregistreze ca alianță, ba că le-au fost vandalizate corturile sau că sunt ținta unor campanii de dezinformare, au trecut la ofensivă. Au lansat tot felul de acuzații și au depus sesizări la birourile electorale. Iar acum, Alianța 2020 USR+PLUS încalcă legea cu bună știință, răspândind în spațiul public materiale electorale, interzise în această perioadă de precampanie. Sub sloganul „Fără hoție ajungem departe”, își îndeamnă potențialii alegători: „Votează-ne pe 26 mai!”. O bună parte din pliante au fost distribuite la adăpostul întunericului, după lăsarea serii, ceea ce ne îndreptățește să afirmăm că au făcut-o noaptea, ca hoții.”
Cu alte cuvinte, în Teleorman, pesediștii se plâng de faptul că opoziția aplică principiul „noaptea, ca hoții”, patentat chiar de ei. Ar fi astfel vorba mai mult despre o nemulțumire din sfera drepturilor de autor decât despre una legată de respectarea calendarului campaniei electorale. Și asta aduce acea unicitate județului Teleorman, despre care toată țara vorbește în fiecare zi!