liberinteleorman.ro

PSD rescrie legenda Calului Troian

30 septembrie 2014

IMG_9601Carmen Dumitrescu

Transferurile politice din ultima perioadă, ca să nu le mai spunem “trădări”, ţin Opoziţia cu răsuflarea tăiată. Pentru că fiecare primar care pleacă la PSD constituie, pentru Dreapta unită sau nu, o garanţie pentru mai multe procente în minus la prezidenţiale. Cu toate acestea, sunt multe voci în PSD care susţin că acest câştig al partidului roşu este doar temporar, pentru că se practică, mai nou, ca primarilor care vin din alte bărci politice să li se ofere şefia organizaţiilor roşii locale, spre nemulţumirea membrilor activi de acolo. Astfel, pesediştii cu capul pe umeri îşi fac reale probleme cu privire la faptul că aceia care acum vin către PSD ar putea la un anumit moment să se retragă şi să revină la partidele de origine, însă nu singuri, ci împreună cu toată organizaţia de partid.

În ceea ce-l priveşte pe Adrian Gâdea, acesta nu vede, însă, niciun pericol în continuarea politicii “porţilor deschise la PSD”. De aceea, el intenţionează chiar ca, în scurtă vreme, să organizeze o conferinţă de presă, unde să-i prezinte celor interesaţi pe toţi primarii, viceprimarii şi consilierii locali care şi-au dorit să se alăture partidului roşu: “Într-adevăr, sunt mai mulţi colegi primari care şi-au manifestat dorinţa de a face parte din PSD. Este vorba despre alţii decât cei care au declarat acum ceva vreme, public, că vor susţine PSD. Acum şi-au exprimat opţiunea în scris şi mai sunt şi alţii care au anunţat că vor să se înscrie în partidul acesta. Voi face o conferinţă de presă în care îi vor prezenta pe toţi opiniei publice, pentru că nu sunt doar primari, ci şi consilieri, viceprimari, etc. Nu pot să vă spun numărul celor care trec acum la PSD, pentru că ar fi prematur. ”

Totuşi, cu puţină maturitate, ambiţiosul social-democrat ar putea să evalueze situaţia în termeni realişti, încercând, cel puţin, să nu mai primească pe toată lumea în partid, pentru că e posibil ca unele transferuri să aibă strict un rol strategic şi să se sfârşească prost. Iar când lucrurile se vor sfârşi prost pentru PSD şi nu se va găsi nimeni care să plătească pentru eşec, privirea zeului plecat la Bucureşti se va opri asupra celui care şi-a asumat public responsabilitatea creşterii artificiare a numărului de primari PSD.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Chiar dacă stă mai prost cu limba română, Ică Calotă a obţinut spaţiu de la Consiliul Judeţean Teleorman

Următorul articol

Au fost loviți de tren

Cele mai recente articole de Actualitatea politică