PSD nu şi-a atins scopul în Teleorman. Victor Ponta a obţinut 63,7% din voturile teleormănenilor.

în Actualitatea politică

alegeri

Carmen Dumitrescu

Dacă privim cu vreo câteva zile în urmă asupra declaraţiilor liderilor politici ai PSD, ne vom aduce aminte, cu siguranţă, despre faptul că şeful de campanie al partidului, Victor Drăguşin, menţiona că ţinta social-democraţilor în turul al doilea al alegerilor este un scor de 70 de procente.

Mai mult, pentru Alexandria, speranţele edilului erau şi mai mari, având în vedere faptul că turul I al prezidenţialelor făcuse ca Alexandria să fie a doua reşedinţă de judeţ cu rezultate substanţiale pentru PSD la nivel naţional. Dar iată că privind asupra rezultatelor obţinute, vom constata că în Alexandria, oamenii partidului n-au mai atins performanţele aşteptate, votul pentru Victor Ponta fiind cuantificat la 57 de procente, faţă de 42, obţinute de Klaus Iohannis. Probabil că Florin Titirişcă s-a mobilizat mai bine în turul doi iar rezultatul obţinut confirmă efortul depus de ACL, care a dus în Teleorman o luptă mai grea decât cei din alte judeţe, în care PSD-ul nu are atâta forţă.

În schimb, Cristian Duică a reuşit să obţină rezultate foarte bune la Roşiorii de Vede, cele 60 de procente ale lui Victor Ponta îndreptăţind probabil viitoarele pretenţii ale edilului roşiorean. La Roşiori, Klaus Iohannis a convins doar 39,4% dintre votanţi. La Turnu Măgurele, Victor Ponta a obţinut 58,5%, în timp ce Klaus Iohannis a fost creditat de turneni cu 42,5%.  În Videle şi Zimnicea, Klaus Iohannis a obţinut 46% şi, respectiv, 32% din sufragii, în timp ce Ponta nu a reuşit să treacă cu mult peste 50% la Videle. Totuşi, Petrică Pârvu şi-a făcut treaba puţin mai bine decât restul, el fiind şi campionul PSD în alegerile din Teleorman, în oraşul său Victor Ponta obţinând peste 67%.

În ceea ce priveste scorul pe judeţ, Victor Ponta a obţinut 63,7% din voturile populaţiei iar Klaus Iohannis a finalizat lupta cu 36,3%.

2 Comments

  1. Sunt mandru pentru ca sunt roman,dar cu speicificatia ca apartin Roamniei mele,si nu al judetului si orasului(Alexandia ) in care traiesc.Ma mandresc cu tinerii care si-au recastigat tara,demnitatea si dreptul la opinie, dreptul de a spera sa se intample ceva in orasul lor.In acelasi timp urasc fara margini putera sacosarilor si brichetistilor care voteaza in imbecilitatea lor pentru asi propaga impostura ancestrala ,aceea de a fura din fabrici ,de a ocoli munca, si de a promova impostura de a iubi paradigma ,,timpul trece leafa merge,, de a zdrobi inteligeneta cu mediocitatea.L-am votat pe Iohannis ca pe un simbol al normalitaii.Nu am fost cucerit de demersul sau,de discursul timid ,dar precis ca un ceas nemtesc,sau de tonalitate vocii care nu convinge.Am fost convins de ceea ce reprezinta ,mai ales de independeta justitiei DNA si apropierea catuselor a Baronului Rosu.Privesc De asemenea cu o placere sado masochista angosa pomanagiilor caraora nu le-a iesit afacerea, sacaosa contra vot ,sau tineri plecati contra papagali resemnati cu ceea ce le iese.De ce a trebuit sa imbatranim subortant idiotenia celor multi si …?Traiesc in Alexandia lui C Noica si Marin Preda si nu al unui idivid agramat care isi aroga titlul de Faraon local.Ma incapatanez sa cred acest lucru.Nu ma deranjeaza hotii care-i prostesc pe prosti,ci mai degraba prostia incurabila si sinuciderea acceptata.
    .dr.Olimpiu Dogaru

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitatea politică