PSD a pierdut alegerile la Olteni! Violeta Ionescu l-a învins pe Emilian Mărcușanu

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

În comuna Olteni din Teleorman au avut loc alegeri cu trei candidați. Candidatul PSD, Emil Mărcușanu, părea a fi câștigătorul sigur al scrutinului, în ciuda condamnării avute în trecut, pentru că în Teleorman, dacă te susține PSD, câștigi. De altfel, dintotdeauna s-a știut pe aceste meleaguri că dacă PSD trimite o găină în lupta electorală, găina poate începe cursurile de leadership. Ceva s-a întâmplat, însă, de data aceasta… Și nu doar în Teleorman, ci în aproape toate localitățile din țară în care au avut loc acum alegeri parțiale. Din simplul motiv că PSD n-a mai câștigat, drumul sucesului fiind acum deschis PNL-ului și PMP-ului. Și dacă PSD-ul n-ar fi susținut o campanie agresivă în această perioadă în Olteni, am fi crezut în vreun aranjament inter-partinic. Nu e, însă, cazul. Pentru că la Olteni s-a luminat drumul către cimitir în campanie (ca să vadă morții drumul către urne), s-au îmbrăcat fetițele social-democrate în Albe ca Zăpada și Cenușărese, s-a bifat prezența Vioricăi Dăncilă, a Violetei Răduț, a lui Vali Boboc, ba chiar se aude că și Dragnea a trecut pe acolo. În zadar, însă, căci de data asta la Olteni a câștigat candidata PMP-ului, Violeta Ionescu.

Potrivit liderului județean al PMP Teleorman, Adrian Florescu: „alegerile au fost o încercare importantă pentru PMP, dar am crezut în candidatul nostru. A candidat și PNL, însă cu trei zile înainte de alegeri, candidatul lor a renunțat la luptă, anunțând oficial că va sprijini candidatul nostru. Știu că și în alte localități din țară PSD a pierdut alegerile parțiale și asta înseamnă ceva. Pentru că dacă în zonele rurale, lumea conștientizează că PSD e un partid toxic, atunci lucrurile se schimbă în bine. A fost o luptă dificilă și ne bucurăm că Violeta Ionescu a obținut un procent de peste 50% din sufragii”.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*