Protocol pe banii noștri: și Primăria Alexandria își cumpără cafeaua în SEAP

în Actualitatea politică

S-ar putea presupune că nivelul salariilor din instituțiile publice și, cu precădere cele din primării, a scutit populația măcar de plata cafelelor pe care slujitorii interesului public le consumă în timpul programului de lucru. Ei bine, nu e cazul! După ce am remarcat cum la Primăria Zimnicea se achiziționează în SEAP cinci pungi de cafea, în condițiile în care angajații au salarii de nababi, constatăm acum că practica este perfect valabilă și la Primăria Alexandria. Aici, în schimb, cheltuiala e un pic mai mare decât la Zimnicea, pentru că, probabil, cantitatea de cafea se raportează la numărul angajaților. Astfel, pe data de 12 iulie, Primăria Alexandria încheia un contract cu societatea SC BALINEX SRL pentru furnizarea unor palete de cafea, în valoare de 20 de lei și a unor pachete de cafea evaluate la 328 de lei.

Asta în contextul în care angajații din instituția publică au salarii de multinațională și, măcar din bun simț față de plătitorii de impozite și taxe, ar putea să-și achiziționeze singuri cafeaua pe care o beau la birou. Dar, având în vedere alte tipuri de cheltuieli total inutile și nejustificate, lipsa de bun simț pare a fi totuși una dintre cele mai mici probleme privitoare la achizițiile publice ale municipalității.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

9 Comments

  1. Pai toate se cumpara prin SEAP, d-na…Si as vrea sa-mi numiti o primarie din tara in care angajatii isi cumpara cafea din banii de buzunar..

  2. Observ ca faceti publicitate unei firme ( Polaris) derspre care in trecut ati spus ca are legaturi cu PSD…Banii n-au miros si culoare politica din ce observ..

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*