Protestele continuă. În Alexandria s-a strigat în sincron: “Jos Guvernul!”, “Sus Guvernul!”

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

Ca de obicei, protestatarii alexăndreni au luat cu asalt platoul din fața Casei de Cultură, solicitând demisia guvernului Grindeanu și îndemnând toată țara să se trezească și să nu mai accepte abuzurile unor oameni politici care au probleme legate de corupție. În mod inedit, acolo ei s-au întâlnit în cursul serii de luni, 6 februarie, cu o altă categorie de protestatari, cei care susțineau rămânerea în funcție a cabinetului Grindeanu și respectarea votului legitim obținut în luna decembrie a anului trecut. Aruncând o privire asupra celor care susțineanu actualul guvern, l-am remarcat pe consilierul primăriei Alexandria privind problemele romilor, mai cunoscut sub numele de Toby, care ne-a și declarat că “la București au plecat pensionarii și aici au rămas tinerii”. Într-adevăr, pe lângă Toby se aflau vreo câțiva tineri de prin consiliul local al tinerilor care strigau împotriva lui Iohannis și pentru menținerea actualului cabinet. La nici 20 de metri de grupul acesta foarte interesant, un alt grup protesta împotriva guvernului și asculta într-o boxă piese precum “România trezește-te!” sau “Imnul golanilor”.

„Privind la modul de interacțiune al celor două proteste, am putea spune că lumea s-a distrat, căci nu se simțea o tensiune de natură să degenereze între cele două grupuri relativ mici de protestatari (trebuie să luăm în calcul și faptul că luni seara a fost extrem de frig). Dar, pe viitor, nu pare a fi o idee prea bună ca două proteste cu deziderate diferite să aibă loc la distanțe de câțiva metri, căci nu se știe niciodată dacă un protestatar mai supărat, din oricare dintre grupuri, ar putea genera vreun scandal care să pericliteze integritatea fizică a celor care sunt prezenți acolo. Mai ales că în ambele tabere am remarcat oameni foarte tineri și chiar adolescenți.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*