Protestatarul de la Turnu Măgurele, amenințat de un angajat al Hotelului Turris: “A spus că mă prinde și-mi rupe capul!”

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Despre protestul singurului om din Turnu Măgurele care are curajul de a-și asuma în stradă o poziție contrară PSD am mai scris, cu precădere pe vremea în care fostul baron de Teleorman, actual pușcăriaș, făcea regulile în județ. Acum, însă, după crimele de la Caracal, Daniel Tuinete a ieșit din nou în stradă, pentru a acuza sistemul numirilor politice, pătat acum cu sângele copiilor. Noua serie de proteste individuale a avut loc tot în fața hotelului Turris, afacerea familiei Dragnea, și se pare că a deranjat în mod deosebit angajații locului, chiar dacă protestatarul ocupa un spațiu public. Daniel a fost stropit de un angajat al hotelului cu furtunul cu apă și i s-a strigat că va fi prins și i se va “rupe capul”.

Daniel ne-a povestit cum a decurs totul și spune că asta nu-l descurajează să clameze în stradă principiile în care crede, dar evoluția situației îl face să fie mai atent cu propria siguranță decât înainte, pentru că s-a trecut de la mici amenințări la acțiuni reprobabile.

Totul a început într-o seară când am ieșit să protestez pentru convingerea mea că fetele din Caracal au fost ucise de un sistem construit de Dragnea. Mi-am lăsat rucsacul pe iarbă și un angajat al hotelului a venit să-mi spună că spațiul e al hotelului. Și l-am întrebat de ce e atât de slugarnic și se leagă de oameni pe motive aberante. Omului i se spune Nea Gică. Tot el m-a înjurat și în trecut, împreună cu un altul. L-am întrebat și atunci de ce mă înjură, dar a rămas așa. Acum câteva zile, după ce mi-am pus rucsacul acolo pe iarbă, a venit la mine și mi-a luat rucsacul. I-am zis să mi-l lase acolo și de acolo a început un schimb de replici, eu i-am explicat că am voie să protestez liber și că n-ar trebui să se comporte precum sluga unui pușcăriaș. Apoi a venit cu un furtun cu apă, și sub pretextul că udă gazonul ăla, a pus furtunul cu apă pe mine. A început să mă înjure și atunci m-a amenințat că mă calcă pe cap, că îmi rupe ficații și că să stau liniștit, că până la urmă voi fi prins și mi se va rupe capul. Și a insistat că mă prinde el. Toată scena a fost văzută și de gardianul care păzește hotelul.”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*