liberinteleorman.ro

Protestatarii din Alexandria îi cer Vioricăi Dăncilă să vină acasă: „O să ne sacrificăm noi, o să primim noi asta pentru echipă!”

27 aprilie 2018

Carmen Dumitrescu

În ziua în care președintele Iohannis a solicitat demisia premierului Viorica Dăncilă, la Alexandria s-a pus la cale un protest inedit. Totul a început pe Facebook, unde pagina Librăria din Alexandria a organizat un eveniment, sub titulatura: „Viorica, hai acasă!” Evenimentul avea o descriere cu totul și cu totul aparte: „Diseară, la ora 19.00, în fața Casei de Cultură din Alexandria, fiii și fiicele Teleormanului, într-un glas, cer întoarcerea Vioricăi în sânul județului.” Rumoarea produsă pe rețeaua de socializare a fost majoră, așa că mai mulți oameni din Alexandria au răspuns chemării virtuale și s-au prezentat, cu pancarte și mult bun simț, la locul stabilit.

E de prisos să menționăm de cât curaj a fost nevoie, dar vom preciza doar că la alte chemări de acest gen, oamenii au reacționat cu scepticism, spunând că „oricum nu se va schimba nimic și, în plus, e vară și se face noapte mai târziu, așa că nu putem veni, ca să nu ni se vadă chipurile”. De data aceasta, însă, povestea chemării Vioricăi Dăncilă acasă a prins mai bine la public, așa că vreo 14 sau 15 persoane s-au înființat în fața Casei de Cultură, cu pancarte pe care scria, în esență, același lucru: „Viorica, hai acasă!”

Peste strada principală, o mașină a Jandarmeriei a supravegheat protestul pașnic, pentru a se asigura că protestatarii sunt tăcuți. Practic, în timp ce protestatarii stăteau la lumina zilei, jandarmii vegheau din umbră și urmăreau cu atenție cum niște tineri, de mână cu copiii lor, arătau lumii că le pasă de țara lor.

Am discutat cu protestatarii. Răspunsurile lor au fost emoționante, pentru că stigmatul aruncat asupra județului lor, laolaltă cu starea jalnică în care județul lor se găsește, i-a determinat să-și dorească să se sacrifice. Adrian ne-a spus senin: „Am venit aici ca să îi solicit doamnei premier să vină acasă! Îmi doresc să vină acasă, pentru că vrem să ne sacrificăm noi pentru țară. O să primim noi asta pentru echipă, cum ar veni!”

Doamna Maria, pe de altă parte, o vrea să Viorica înapoi în județ, pentru că, din punctul său de vedere, ea nu are ce căuta în funcția de premier al țării: „Dăncilă e o agramată și nu are ce oferi în funcția în care e pusă. A luat o pălărie prea mare pentru ea. Știu că ea nu-și poate da singură demisia, pentru că face doar ce-i spune Daddy, care nu vrea decât să facă legile justiției în așa fel încât să scape de condamnare. Și să devină președintele țării. Sper să se termine odată cu protestele astea și să ne liniștim. Să trăim și noi într-o țară civilizată. Nu vrem averi, vrem doar să ni se întoarcă acasă copiii, pentru că în străinătate e greu pentru ei, și pentru noi. Și eu știu, pentru că am copiii plecați..”

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Teleormăneanul Emanuel Cioacă, printre fondatorii Federației Românilor de Pretutindeni

Următorul articol

Alexandria are cel mai frumos festival de dans din zonă, pe care nu prea îl sprijină nicio autoritate

Cele mai recente articole de Actualitatea politică