liberinteleorman.ro

Protest mut în județul lui Dragnea

Monica Vasilescu

Oamenii care sunt în dezacord cu propunerile legislative pentru grațierea unor pedepse sau cu revoluția fiscală s-au mobilizat, duminică seara, în București și în marile orașe din țară, în ideea de a da un semnal de alarmă față de intențiile și actele publice ale guvernanților hotărâte în circuit închis. De data aceasta și județul nostru s-a alarmat…

Știm că pare amuzant și greu de închipuit un protest adevărat în Teleormanul lui Dragnea, dar în capitala de județ nu se așteaptă nimeni la mișcări de forțe impresionante. Totuși, un grup de oameni a ieșit în seara asta în centrul Alexandriei pentru a protesta împotriva unor acțiuni ale actualilor conducători considerate nejuste. Cele câteva persoane și-au dat întâlnire în fața Casei de Cultură și au prezentat mesaje pe bannere, printre care ”Fir-ați ai Dragnea!”, ”Nu vrem să fim o nație de hoți”, ”Liviu Dragnea să ajungi îmbrăcat în multe dungi” și o strigare originală: ”DanDana, ai picat cu pronumele la oral”, cu referire la cele două mari greșeli de exprimare ale fostei secretare de la Videle pe care șeful PSD a pus-o ministrul Afacerilor Interne.

Potrivit unuia dintre protestatari, lumea nu a venit să protesteze la Alexandria de teamă. ”Există oameni curajosi și responsabili în Teleorman, care s-au alăturat protestelor din restul țării. Mulți au plecat la București. Aici este mai greu… Și unul singur însemnă ceva aici. Nu suntem mulți, pentru că le este frică. Suntem în jur de 20, dar, simbolic, facem cât sute de oameni. Aici nu există tradiția protestelor, ca în multe orașe din țară, dar întotdeauna e un început”, a spus o doamnă. O altă femeie și-a adus aminte de perioada ceaușistă și a spus că o încearcă aceleași stări ca pe vremea comuniștilor de când Liviu Dragnea e în fruntea treburilor importante ale țării. ”Vrem să schimbăm mentalitatea oamenilor din Teleorman. Pe vremea lui Ceaușescu, aveam nădejde să se găsească un erou, un viteaz, care să-i tragă un glonte în cap, să terminăm cu el. Același sentiment nutresc acum față de acest om care a distrus această țară, acest Dragnea, pe care nu-l dă nimeni jos. Asta simt eu, dacă aș putea, un glonte i-aș trage în cap. A distrus nu numai județul acesta, ci și țara”, a spus protestatara.

Unul dintre tineri, Daniel, a fost mai ponderat în exprimare și a declarat, cu steagul în mână, că tinerii sunt cei care pot cere și face o schimbare. ”Ăsta este un moment de nesiguranță, după ce s-au eliberat sute de pușcăriași. Noi tragem un semnal de alarmă pentru județul ăsta, care trăiește de atâția ani în frică și nepăsare. Măcar tinerii de aici, că noi suntem viitorul, putem să facem ceva. Am ieșit în stradă pentru că eu consider că suntem într-o țară în care politicienii își fac de cap, iar noi avem de pierdut pe toate planurile”.

La manifestarea tinerilor care au protestat pentru un crez real s-a alăturat și un șef de filială a PNL, care pare a fi mai degrabă, prin atitudini, susținător PSD, nicidecum protestatar. Mihai Murar a sesizat la acest protest pașnic și subtil unele manipulări și le-a spus unor tineri să nu se lase influențați, că va face el un protest cum se cuvine. Noi nu știm cine l-a influențat pe Mihai Murar să participe la un eveniment fără implicare politică, așa cum trebuie să fie toate manifestările civice, dar pe principiul ”participăm și nu ne implicăm” s-ar încadra mai bine în partea roșie a baricadei politice.

Concluzionând actul de civism al persoanelor de bună credință de la protest, am văzut o mână de oameni care au îndemnat tot județul să se trezească și să nu mai accepte abuzurile unor politicieni corupți care conduc țara în devălmășie. Din păcate, la Alexandria, au fost puțini cei care consideră că ieşirea în stradă este soluţia pentru a opri modificările aberante propuse de alianța de guvernământ, care a reușit performanța de a fi una dintre cele mai contestate guvernări și, totodată, cele mai înjurată, întrecând în acest sens chiar și guvernul lui Boc, tăitorul de pensii și salarii.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Horia Șchiopu este campion mondial la culturism pentru Teleorman, deși nu mai locuiește în județ

Următorul articol

Universitatea Alexandria a învins Real Craiova pe teren propriu!

Cele mai recente articole de Actualitate