Protest la PSD și ALDE Teleorman! Cadrele militare în rezervă își cer drepturile

în Dezvăluiri/Politica altfel

Monica Vasilescu

Puțin câte puțin, Teleormanul începe răscoala. Oamenii își cer drepturile, acuză inechitățile, ilegalitățile și vor normalitate. Astăzi, cadrele militare în rezervă și în retragere s-au revoltat pe discrepanțele existente în sistemul de pensii. În jur de 50 de rezerviști militari au acuzat PSD și ALDE de inițierea unor ordonanțe nelegale, neconstituționale și antieuropene.

”Acțiunea de astăzi este o acțiune concertată, unitară la nivel național. (…) Înaintăm note cu revendicări partidelor aflate la guvernare prin care să ia la cunoștință public de revendicările care ne macină, ne frământă. Și nu sunt doar revendicări, sunt nedreptăți, inegalități și discriminări la care rezerviștii din întreaga Românie sunt supuși de câțiva ani buni. Am făcut această acțiune conform legii în vigoare, am obținut aprobare. Suntem la sediul PSD, mergem la sediul ALDE și vom înmâna revendicările noastre”, a declarat colonel în rezervă Orodel Emilian, purtător de cuvânt al Asociației Filialei Județene a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere Teleorman din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne.
Este pentru prima dată când se pun de acord toate asociațiile reprezentative ale militarilor într-o acțiune unitară. În foaia comună de revendicări, rezerviștii au spus că, deși conform programului de guvernare cu care a fost investit primul guvern post-alegeri conducătorii aveau obligația legală, dar și morală, de a interveni în prevenirea nedreptăților, nu au făcut-o! Ba, mai mult, au fost autori și inițiatori ai unei ordonanțe nelegale și anticonstituționale, antieuropene și antinaționale, devenind astfel părtași la transformarea militarilor în sclavii României moderne.

La sediul PSD Teleorman, pe protestatari i-a primit primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, în calitate de reprezentant al PSD Teleorman. După câteva minute de discuții, acesta a ieșit în fața oamenilor și le-a spus că a înțeles cam care ar fi revendicările lor, i-a asigurat că va merge și va transmite toate aceste subiecte, pe care le consideră de bun simț. ”Eu cred că Parlamentul, Guvernul, atâta (n.r.: atât) timp cât au promis că vor crește veniturile românilor, bănuiesc că și acest subiect, care oricum este în dezbatere din ce am văzut în media națională, vor ține cont de toate aceste propunei ale dumneavoastră. Vă doresc să aveți o zi bună! Îmi cer scuze, dar trebuie să mă întorc la activitatea de bază. Nu vă faceți griji”, a spus Victor Drăgușin, care nu a dorit să răspundă la nicio întrebare a presei.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*