Protest al medicilor veterinari din Teleorman: „Vom picheta zilnic DSVSA!”

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Începând cu data de 9 noiembrie, Colegiul Medicilor Veterinari Filiala Teleorman pichetează sediul DSVSA şi se alătură, astfel, colegilor de profil din întreaga ţară, în semn de nemulţumire faţă de nerespectarea de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a contractelor încheiate cu medicii veterinari de liberă practică, dar şi faţă de subfinanţarea activităţii de teren a acestora.

Printre revendicările medicilor veterinari se numără și: achitarea de urgență a sumelor de bani restante pentru lunile august, septembrie, octombrie, în conformitate cu prevederile legale, Legea 236/2019 si OUG 117/2020; mărirea tarifelor pentru actțunile sanitar veterinare de interes strategic contractate cu ANSVSA, tarifele fiind la nivelul anului 2013 (HG. 1156/2013), dar și asigurarea de echipamente de protecție pentru medicii veterinari de liberă practică care au contracte cu ANSVSA, pentru acțiunile sanitar veterinare desfășurate în teren, având în vedere evoluția pandemiei de COVID-19 și a pestei porcine africane.

Medicii spun că pichetarea se va desfășura zilnic până la îndeplinirea tuturor solicitărilor medicilor veterinari de liberă practică din Teleorman.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*