liberinteleorman.ro

Protejaţii lui Dragnea primesc comune în dar, pentru a semna în fals contracte cu Tel Drum

Advertisement

dragneaCarmen Dumitrescu

Nu e un secret pentru nimeni faptul că baronul roşu de Teleorman are mare grijă de protejaţii lui. Evident, această grijă nu e una altruistă, pentru că întotdeauna oamenii din jurul lui Dragnea au făcut exces de zel pentru a-şi arăta recunoştinţa faţă de înalta protecţie acordată. Sistemul funcţionează astfel de ani buni şi nimeni, în afară de marea masă a teleormănenilor obligaţi să trăiască în foame şi ignoranţă, nu şi-a exprimat vreodată nemulţumirea cu privire la acest fel de a face lucrurile să meargă. În ce sens merg lucrurile? Simplu! Dragnea oferă posibilităţi, iar protejaţii lui le fructifică şi îi întorc baronului roşu, pe căi mai mult sau mai puţin originale, o parte din roadele obţinute. Pentru unii s-au găsit funcţii înalte, pentru alţii s-au identificat posibilităţi de înavuţire, iar pentru unii s-au înfiinţat unităţi administrativ-teritoriale, astfel încât protejaţii în cauză să-şi poată trece în CV şi funcţia de primar. Şi privind cu atenţie către cea din urmă formă de recompensare ajungem, ca prin farmec, în comuna Uda Clocociov, o comună mică a judeţului, formată din două sate, care adăposteşte aproape 2.000 de suflete. Comuna a fost înfiinţată în anul 2004 cu sprijinul lui Liviu Nicolae Dragnea, după cum se arată şi pe monumentul aniversar, situat ostentativ într-o zonă privilegiată a unităţii administrativ-teritoriale. Nu de alta, dar oamenii din Uda Clocociov trebuie să ştie în permanenţă cui datorează onoarea de a fi locuitorii uneia dintre comunele cele mai sărace din Teleorman.

Unde pune Dragnea mâna, dă şi Dumnezeu cu mila!

protejatiiAurelia Florica Bărbulescu este pasionată de inginerii, pentru că la bază este inginer. Din păcate, de la inginerii i s-au cam tras câteva probleme până acum, însă nimic important: acuzaţii de milă electorală sau încasarea unor subvenţii în mod ilegal. Ceea ce contează, însă, cu adevărat rămâne faptul că Florica Bărbulescu este foarte apropiată de Liviu Dragnea, motiv care o determină să se şi laude pe la cunoscuţi că după plecarea baronului la Bucureşti, ea se numără printre puţinii care au onoarea de a comunica în mod direct cu zeul pesedist. Oamenii din comună spun că însăşi înfiinţarea comunei a avut legătură cu relaţia foarte bună a primăriţei cu Dragnea, acesta din urmă oferindu-i cadou protejatei lui un fotoliu de primar şi numeroase posibilităţi de a face bani. Astfel, potrivit presei locale care a urmărit activitatea acestei doamne, se pare că Florica Bărbulescu a înfiinţat o asociaţie a crescătorilor de animale în Uda Clocociov, fără acordul vreunui locuitor al comunei şi a depus dosarul pentru încasarea subvenţiei, deşi ea nu creşte niciun animal. Oricum, e un fapt bine ştiut acela că Florica Bărbulescu este posesoarea unei averi însemnate şi că a avut grijă întotdeauna să-şi tragă spuza pe propria turtă. De aici au rezultat bolizi de lux pentru odrasle şi un nivel de bunăstare pe care puţini şi-l pot imagina. De unde rezultă  clar că Dumnezeul lui Dragnea, care a avut grijă ca acesta să devină preşedinte al PSD chiar şi cu o condamnare la activ, se ocupă nu doar de baron, ci şi de protejaţii lui.

Contracte cu Tel Drum sub semnătură falsă. “Decât atât!”

semnatura falsa semnaturi 

Era absolut firesc, după înfiinţarea unei comune doar a ei, ca primăriţa din Uda Clocociov să-şi facă un obiectiv esenţial din a-l mulţumi pe Dragnea. Şi astfel au început lucrările firmei Tel Drum pe raza unităţii administrativ-teritoriale conduse de ea. Nu vrem să fim greşit înţeleşi! Noi nu spunem că Liviu Dragnea ar avea, Doamne fereşte!, vreo legătură cu activitatea firmei Tel Drum, dar din păcate, toate aceste stranii coincidenţe ne duc cu gândul că vreo afinitate cu afacerea respectivă ar putea fi la mijloc. Nu de alta, dar şi pe vremea când conducea Consiliul Judeţean Teleorman, Dragnea se ocupa cu precădere de direcţionarea banilor către firma reprezentată de prietenul său din copilărie, Marian Fişcuci.

protejatii 4Astfel, la numai un an după înfiinţarea comunei, Florica Bărbulescu semna un contract de lucrări cu Tel Drum, în valoare de 743.835,84 lei pentru execuţia şi finalizarea proiectului “Modernizare sistem rutier rusca şi amenajare scurgere ape pluviale”. Proiectul urma să fie finalizat, potrivit obligaţiilor asumate de Tel Drum în termen de doi ani şi jumătate de la data intrării în vigoare a contractului. Până aici, nimic strigător la cer, pentru că ne-am obişnuit cu acest gen de conduită în administraţia publică teleormăneană. În plus, e posibil ca Tel Drum să fi venit cu oferta cea mai bună dintre cele posibile, aşa că, vorba lui Dragnea, nu te poţi supăra pe “decât atât”! Dar, aruncând o privire pe contract şi, mai ales pe semnăturile care îl consfinţesc, observăm că semnătura Floricăi Bărbulescu are multe elemente grafice comune cu semnătura secretarului comunei, Cărnuţă Viorica, scriitura fiind identică. Asta ne-a determinat să căutăm semnătura secretarului comunei pe un alt act administrativ, mai puţin important decât un contract cu Tel Drum, de tipul unei hotărâri a Consiliului local. Nu mică ne-a fost mirarea de a constata că, realmente, semnătura reală a secretarei e cu totul alta decât cea din contractul menţionat.

Şi povestea se repetă şi în cadrul unui alt contract al primăriei Uda Clocociov cu Tel Drum, un contract de furnizare a unor echipamente, în valoare de 15.000  lei. Practic, se pare că primăriţa de la Uda Clocoviov ar fi semnat două contracte importante, prin care banii publici erau direcţionaţi către firma de casă a baronului roşu, şi în nume propriu, dar şi în numele secretarului comunei, care ar fi trebuit să controleze legalitatea respectivelor documente. Nu-i nimic! Primăriţa le ştie pe toate!

Cu Drăgnezeu înainte!

Şi cine ştie câte alte documente mai poartă semnătura primăriţei lui Dragnea, în locul semnăturilor specialiştilor responsabili cu respectarea unor criterii minimale de legalitate şi corectitudine. Dar, ce e drept, locuitorii din Teleorman au cam învăţat că uneori nici nu are sens să te revolţi împotriva unor astfel de practici, pentru că, oricum, elita protejaţilor lui Dragnea este intangibilă şi-şi poate croi  drum printre abateri de la litera şi spiritul legii, indiferent de situaţie.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Florin Piersic Jr.: ”Ne-am obișnuit cu căldura de la Alexandria, o suportăm în fiecare an, face parte din festival”

Următorul articol

111 de teleormăneni, selectați pentru a munci în Arad

Cele mai recente articole de Actualitatea politică