Prostie ca-n Teleorman, mai rar! Primăria Zimnicea cumpără sarea pentru deszăpezire de la o angajată a instituției!

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

E adevărat că în Teleorman s-au petrecut, de-a lungul anilor, mai multe infracțiuni. Unele dintre ele s-au făcut cu destul cap, pentru a pune justiția în dificultate. Dar altele sunt atât de prostești, încât stai și te întrebi dacă nu cumva oamenii ăștia ne testează doar răbdarea. O răbdare deja proverbială, care ne-a și adus la gradul ăsta de sărăcie.

Declarația de avere a Nicoletei Butcă, referent al Primăriei Zimnicea, în anul 2018

Un caz de tot râsul se petrece în aceste zile la Primăria Zimnicea, unde există o angajată, în poziția de referent, pe numele său Butcă Emilia Nicoleta. Tot în aceste zile, Primăria Zimnicea a postat pe SEAP anunțul de cumpărare a unei cantități de sare pentru deszăpezit pentru care este dispusă să plătească modesta sumă de 1.200 de lei. Adică o sumă pentru care chiar nu merită să-ți pui pielea la bătaie. Și totuși, nu mică ne-a fost surpriza de a constata că mail-ul de contact pentru firma câștigătoare a contractului de furnizare al sării pentru deszăpezit poartă numele doamnei referent din Primăria Zimnicea. Cu alte cuvinte, Primăria Zimnicea achiziționează sarea industrială pentru deszăpezirea orașului pe timp de iarnă de la o angajată a instituției.

Extras din SEAP, din care reiese numele persoanei de contact pe e-mail al firmei câștigătoare, în persoana angajatei primăriei Zimnicea.

Chestiune din care angajata câștigă o sumă de mizerie, care însă ar putea să-i cauzeze grav la cazier. Nu de alta, dar potrivit Ghidului de incompatibilități și conflict de interese furnizat de Agenția Națională de Integritate din anul 2017, ce face doamna Butcă este să se joace cu focul. Și pe bani puțini. Căci potrivit legii, funcționarul public se află în stare de incompatibilitate atunci când desfășoară activități remunerate în cadrul societăților comerciale sau în alte unități cu scop lucrativ din sectorul public.

Revenind la prostie, că numai despre asta poate fi vorba atunci când te pui într-o astfel de situație pentru doi lei (la propriu), nu putea oare doamna Butcă să pună mail-ul unui coleg de la firmă în oferta postată pe SEAP?

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*