Propunere legislativă privind testarea gratuită a elevilor – Senatorul Cristescu: „NU închideți școlile!”

în Actualitate/Actualitatea politică

PSD va iniția o propunere legislativă prin care Guvernul să fie obligat să asigure testarea periodică gratuită pentru COVID-19 a elevilor, astfel încât unitățile școlare să poată continua desfășurarea cursurilor cu prezență fizică, în condiții de siguranță, potrivit senatorului de Teleorman – Dănuț Cristescu.

Fondurile necesare pentru achiziția testelor și pentru administrarea acestora va fi asigurată din Fondul de Rezervă al Guvernului.

„NU închideți școlile!

În cele mai multe dintre țările Uniunii Europene se procedează așa cum a cerut PSD încă din 2020. Se testează și sunt trimiși acasă doar elevii bolnavi, în timp ce elevii sănătoși continuă să vină la cursuri.

Cele mai multe țări europene nu prevăd niciun fel de prag pentru închiderea școlilor la nivel local sau regional, în condiții pandemice. Se merge pe principiul închiderii punctuale, dacă este cazul, atunci când apar focare într-o școală sau alta. Guvernul Cîțu nu a făcut nimic în ultimele luni, a refuzat să ofere cadrelor didactice și elevilor alternativa testării gratuite.

PSD a inițiat o propunere legislativă prin care să se asigure testarea periodică gratuită a elevilor, astfel încât unitățile școlare să poată continua desfășurarea cursurilor cu prezență fizică. Se va asigura câte două teste antigen pe săptămână, pentru fiecare elev din România”, a transmis senatorul Dănuț Cristescu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*