Proiectul “Votați copiii încă o dată” și-a desemnat câștigătorii din Segarcea Vale și Peretu în cadru festiv

în Actualitate/Actualitatea politică

DSCN1574Carmen Dumitrescu
După cum știm, șase comunități rurale din Teleorman sunt implicate, în acest interval de timp, într-un proiect de constituire a unor consilii locale ale copiilor, care și-a propus să aducă împreună copii, părinți, cadre didactice și autorități locale pentru o mai bună asimilare a democrației. Activitatea face parte din proiectul Votați copiii încă o dată! implementat de Asociația pentru Educație și Dezvoltare Comunitară, în parteneriat cu Primăria Țigănești și este derulat în localitățile Peretu, Frumoasa, Tigănești, Segarcea Vale, Nanov și Izvoarele pe baza unor acorduri de asociere încheiate cu școlile și autoritățile locale. Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.
O parte dintre comunități au derulat deja procesul electoral, acesta fiind consfințit printr-un eveniment de validare a celor care au câștigat, prin platforma program și grație personalității lor deosebite, aceste alegeri. Primele evenimente de validare au avut loc în cursul acestei săptămâni în comunele Peretu și Segarcea Vale, ele constituind un prilej pentru cei mici de a fi recunoscuți ca membri activi ai comunității, dar și unul de a organiza manifestări artistice, cu totul și cu totul speciale.
DSCN1749Astfel, pe data de 23 noiembrie 2015, la Căminul Cultural din comuna Peretu s-a desfășurat evenimentul de investire a primarului, viceprimarului, secretarului și consilierilor. În cadrul maifestării a avut loc și un program artistic deosebit, constând într-o scenete de teatru, susținute de elevii claselor a V-a A, a IV-a A, a VIII-a A și a VI-a B ai Școlii Peretu și în momente muzicale emoționante, în interpretarea Luisei Chiriță Tăbăcitu, Matei David, Melvin Mircescu și Grațian Pană. În plus, elevii clasei a III-a ai școlii au susținut un moment muzical, sub titulatura: “Pe la noi, pe la Peretu”. Toți copiii s-au dovedit a fi extreme de talentați, impresionând autoriul foarte numeros. La final, au fost prezentați membrii Consiliului Local al Copiilor Peretu, având următoarea componență: Iaurum Amalia Beatrice (primar), Chirca Bianca Cosmina (viceprimar), Stavarache Mădălina Andreea (secretar), împreună cu consilierii: Almăjanu Costina Valeria, Scarlat Sara Raluca, Iaurum Liviu Cezar, Gogoașă Andreea Florentina, Duman Alexandra Georgiana, Dudău Sebi Denis, Tăbăcitu-Chiriță Luiza Beatrice, Spinu Luana Davinia, Ghimfus Sarah Diana Andreea, Dan Cosmin Marius, Tudorică Eduard Rafael, Moț Dorinel Ionut, Purcărea Marina Loredana, Ulmeanu Florin Robert, Gogoașă Mădălina Elena, Negrescu Andra Bianca și Nedelea Livia Andreea.
La manifestare au fost prezente și autoritățile locale, foarte implicate în acest proiect, dar o greutate deosebită a avut-o implicarea delegatului școlar din cadrul proiectului, directorul adjunct al școlii, Mihaela Cucu, care a făcut toate eforturile necesare pentru ca obiectivele acestui proiect să fie atinse în totalitate.
DSCN2112Apoi, pe data de 24 noiembrie a avut loc și evenimentul de validare al câștigătorilor alegerilor de la Segarcea Vale. Manifestarea a fost deschisă de directorul școlii, acesta vorbind despre importanța lucrurilor pe care cei mici le-au învățat în cadrul proiectului. Ulterior, grupul vocal al școlii, dar și echipa de dansuri “Segărcenii” au reușit să destindă candidații, să le diminueze emoțiile și să-I pregătească pentru momentul special al desemnării câștigătorilor, care au depus în fața primarului localității Florea Manolea jurământul de credință. În ceea ce privește Consiliul Local al Copiilor din Segarcea Vale, acesta a avut următoarea componență: Ciupitu Gabriela Denisa (primar), Velica Lavinia Alexandra (viceprimar), Netcu Ana Angela (secretar) și consilierii: Mogoș Alexandru, Chiriță Ștefania, Mihalcea Nicoleta Daniela, Enache Marinel, Urtuna Liliana Lavinia, Sarău Alina Ionela, Miu Andreea Tatiana, Cucu Alina Mihaela, Cojoacă Octavian, Mogoș Iulian, Neda Daniel Mihăiță, Hincu Georgiana Violeta, Arsenie Ionuț, Mustăciosu Valentina, Urtună Iuliana Gabriela, Gornic Denisa Loredana și Cîrnaru Rareș Bogdan.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*