Așa cum ne amintim, în localitatea teleormăneană Scrioaștea locuiește Relu Voicu, un om care a decis într-o bună zi să-și scoată cărțile pe ulița satului și să le pună la dispoziția copiilor din comunitate.
La momentul acela, proiectul intitulat „Cu cărțile pe uliță” a fost unul șocant și a atras atenția unor oameni de bine din capitală, printre care s-a numărat și Editura Humanitas.
Astfel, ideea s-a consolidat până în punctul în care s-a transformat într-un nou proiect, de realizare a unui centru cultural și de educare a copiilor din comună, dar nu numai. Relu Voicu și-a urmat în acești ani visul în mod consecvent și acum roadele încep să apară.
Librăria Humanitas Cartea pe roți a dat startul unei misiuni nobile, și anume celei de a duce cartea în zonele în care accesul la cunoaștere este limitat. Iar primul popas al Cărții pe Roți a fost localitatea Scrioaștea din Teleorman, unde Relu Voicu a fost invitat să aducă elevii din comună în librăria pe roți adusă de editură.
Lidia Bodea și Ionuț Trupină, directori ai Editurii Humanitas, au făcut tot posibilul pentru a susține proiectul lui Relu Voicu și iată că acum el începe să devină un veritabil concept descriptiv pentru o stare de spirit a județului Teleorman, un județ în care cultura nu s-a simțit până acum niciodată la ea acasă.
Astfel, mai mulți copii din Scrioaștea, care nu au intrat până acum niciodată într-o librărie au avut posibilitatea de a trece pragul către cunoaștere și de a se delecta cu frumusețea cărților.
Relu Voicu a înființat, în sensul dezvoltării proiectului său, Asociația Cu cărțile pe uliță, astfel că cine vrea, poate face niște setări simple din contul său bancar online pentru donații recurente (2-3-4- oricâte luni) sau poate efectua o singură donație.
„Nu vorbesc doar de construirea unui Centru cultural, nu, ar fi prea puțin. E despre Educația copiilor, oricărui copil din România. Vreau să începem o Revoluție în Educație.”, spune Relu Voicu despre inițiativa lui.