liberinteleorman.ro

Proiectul AVATAR a ajuns la final

22 octombrie 2015

avataConsiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a organizat, în data de 22 octombrie 2015, la Restaurant Crama UNICOM, din localitatea Alexandria, judet Teleorman, conferinta regională cu tema ”Acţiuni cu valoare adăugată pentru dezvoltarea resurselor umane din mediul rural -Rezultatele proiectului AVATAR”.

Scopul seminarului regional de diseminare a fost prezentarea rezultatelor proiectului AVATAR obținute în urma implementării activităților din ultimele optsprezece luni cu focus pe regiunea Sud-Muntenia, precum și deschiderea unui dialog privind acțiunile viitoare privind mediul rural. De acest lucru s-a ocupat Maria Stoian, președintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, filiala Teleorman, căreia i-a stat alături directorul adjunct al AJOFM Teleorman, Liviu Dumitrașcu.

Proiectul AVATAR – Acţiuni cu Valoare Adăugată pentru Ţara prin Antreprenoriat şi Recalificare a vizat facilitarea inserției pe piața muncii a 1.040 de persoane din mediul rural la nivelul celor 5 regiuni de implementare, prin încadrarea și menținerea pe piața muncii a unui număr cât mai mare de persoane din grupul țintă. Proiectul urmărește implicarea activă a grupului-țintă și implementarea unor măsuri active integrate și personalizate de informare, consiliere profesională, mediere, formare profesională și consultanță pentru inițierea unei afaceri.
Rezultatele obtinute la nivelul regiunii Sud-Muntenia s-au materizat în:
– identificarea unui număr de 231 de persoane care au fost implicate în sesiuni de consiliere şi orientare profesionale precum şi cursuri de formare şi reorientare profesională (agent de securitate, electrician, lucrator in comert, lucrator in alimentatie, agent de vanzari) şi cursuri de iniţiere (competenţe antreprenoriale);
– organizarea unei Burse a locurilor de muncă în Orş. Alexandria, jud.Teleorman în luna septembrie 2015;
– consilierea a 17 membri ai grupului ţintă în vederea iniţierii unei afaceri în domeniul non-agricol din care 5 au fost selectate pe baza unui concurs de idei de afaceri în vederea susţinerii financiare cu un premiu de 5000 lei;
– facilitarea angajării pe piaţa muncii a 30 de persoane înscrise în grupul ţintă al proiectului;
– realizarea de planuri de mediere pentru 34 de persoane înscrise în grupul ţintă.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Drept la replică Primăria Turnu Măgurele

Următorul articol

Cât de fals este senatorul Timotei Stuparu?

Cele mai recente articole de Actualitate