liberinteleorman.ro

Proiect inedit la Alexandria: Pedabiblioteca în aer liber

12 aprilie 2016

Monica Vasilescu

pedobiblioteca Începând de astăzi, în două locații din Alexandria, iubitorii de carte se pot ”autoservi”, pentru scurtă vreme, cu volume din domeniul literaturii universale, literaturii pentru copii, cărți polițiste, religioase, manuale etc. 

Noul mod de a împrumuta cărți, neobișnuit pentru Alexpedobiblioteca1andria, a putut fi posibil cu ajutorul voluntarilor Marval Group, care au colectat 1300 de cărți de la oameni dispuși să renunțe la ele și au înființat Pedabibliotecile în aer liber.

Acestea pot fi găsite în parcul dintre Școala Nr. 5 și Casa de Cultură și în fața Catedralei municipiului Alexandria.
Ca atare, Marval Group și Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat” vă inivită să pășiți curajoși în lumea literară pe care v-o pune la dispoziție și să savurați fiecare filă, fiecare rând. Inițiatorii proiectului au și un mesaj pentru cititori: „Vă rugăm, de asemenea, să aveți grijă în ceea ce privește întreținerea acestor cărți, care, de astăzi, aparțin comunității!”

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Florin Vasilică a adus Star Salvator în Alexandria: ”Vă sfătuiesc pe toți să faceți bine atunci când Dumnezeu vă oferă această șansă”

Următorul articol

La Biblioteca Județeană, teleormănenii au interdicție la… împrumut

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Universală a Iei

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00, la