Proiect european la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”Roșiorii de Vede

în Educatie

eleviLa Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” Roșiorii de Vede se derulează proiectul “MINI ENTREPRENEURS AT SCHOOL”, cu o durată de implementare de 24 luni, în perioada 01.09.2015-31.08.2017.

Proiectul se desfășoară în cadrul programului european ERASMUS+, KA2 – Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices, Acțiunea-cheie 2 / Parteneriate strategice între școli.

Acesta a fost declarat câștigător în urma evaluării experților de la Agenția Națională din Portugalia unde a fost depus de către instituția de învățământ din Albufeira. Astfel, în proiectul european “Mini Entrepreneurs at School” există un parteneriat între 7 școli din 7 țări:

  1. Agrupamento de Escolas de Albufeira Poente / Albufeira / PORTUGALIA / Coordonatorul proiectului
  2. Istituto di Istruzione Cesare Beccaria / Carbonia / ITALIA / Partener
  3. Mersinbeleni Ilkokulu / Kocarli / TURCIA / Partener
  4. CIPFP Reina Victoria Eugenia / Melilla / SPANIA / Partener
  5. Astrid Lindgren-Schule / Willstaett / GERMANIA / Partener
  6. Roosi Kool / Põlva / ESTONIA / Partener
  7. Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” / Rosiorii de Vede / ROMANIA / Beneficiarul proiectului

Una din problemele comune resimțite de către participanții la proiect este părăsirea timpurie a școlii de către elevi. Astfel, în toate cele 7 țări implicate în proiect, sunt elevi care renunță la școală înainte de finalizarea studiilor sau merg la școală doar pentru că sunt obligați de către cei din jur.

De aceea, scopul principal al proiectului constă în îmbunătățirea și promovarea strategiilor moderne de predare, achiziția de competențe și abilități care să conducă la o calitate mai bună a educației, încurajarea profesorilor de a fi lideri în implementarea noilor metode de predare, identificarea unor modalități de a dezvolta spiritul antreprenorial al elevilor și de a promova colaborarea elevilor pentru ca aceștia să fie conectați mereu la viața reală, să fie încurajați să pună întrebări și să reflecteze cu privire la experiențele din viața reală, astfel încât școala să-i pregătească pentru o viață socială responsabilă și activă.

Criza economică de la nivel european conduce la ideea ca elevii de azi, cetățenii de mâine ai societății civile, să învețe să-și câștige existența, să se descurce onorabil pe cont propriu, pentru a avea un trai decent.

Prin urmare, elevii colegiului vor simula, în cadrul atelierului-școală de textile și a firmei de exercițiu, activitatea economică și de producție a unei mini-întreprinderi, desfășurând procese specifice firmelor textile reale, firme care-și fac simțită prezența în viața de zi cu zi a comunității locale.

În cadrul acestui proiect, elevii Colegiului Tehnic „Anghel Saligny” Roșiorii de Vede își vor dezvolta competențe și atitudini necesare unui întreprinzător dinamic, astfel încât ei, micii-antreprenori de la școală, să devină adevărați antreprenori pe piața muncii și să fie pregătiți pentru viața reală din societatea românească și europeană.

Proiectul este finanțat integral din bugetul Comisiei Europene, informează prof.dr.ing. Costache Florentina-Flori – Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Roșiorii de Vede.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*