liberinteleorman.ro

Proiect Erasmus implementat de Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria

“CodeIT – Enhancing Teachers’ professional development through algorithmic and programming”, proiect Erasmus implementat de Colegiul National Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria este un proiect finanțat prin Acțiunea Cheie 2, în perioada 01.09.2017-01.09.2019, cu un buget de 224 083,00 Euro. Coordonatorul acestui proiect este prof. Eliza Marinela SOTIRESCU.

Scopul principal al proiectului este creșterea competențelor în domeniul programării a cadrelor didactice care predau discipline non-IT la gimnaziu și liceu.

Scopul  va  fi realizat  prin  crearea  de  rezultate  inovatoare, precum:

  • Mediul virtual  de  învățare  pentru  profesori  care  conțin materiale  de  instruire  în  algoritm  și  programare  și  didactic în  alte  domenii  decât  IT,
  • Modelul planurilor  de  lecție  care  încorporează programarea  pentru  chimie, geografie, matematică  și  fizică,
  • Manualul intitulat  „Îmbunătățiți-vă  abilitățile  de  predare folosind  algoritmul  și  programarea”.

Mediul virtual de învățare pentru profesori (VLET) va fi o platformă online pentru dobândirea de competențe, colaborare, informare și partajarea resurselor pentru profesorii de matematică, fizică, chimie și geografie. Acesta va conține materiale de instruire pentru profesori, planuri de lecție, recomandări, sugestii și spațiu de colaborare în domeniul utilizării algoritmului și programării.

Pe lângă posibilitățile de învățare, va exista și o verificare a competențelor pentru profesorii care vor putea să o ia înainte și după Instruire. De asemenea, VLET va emite automat un certificat de realizare a cursurilor pentru cadrele didactice, cu condiția ca scorul din evaluarea finală să depășească pragul stabilit.

Până în acest moment a avut loc prima întalnire transnationala, ce  a avut loc in perioada 12-13.10.2017 in Cipru la Nicosia, ocazie cu care ne-am intalnit fata in fata partenerii cu coordonatorul proiectului, intalnire stabilita prin formularul de candidatura. La aceasta intalnire din partea Colegiului National Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria a partcipat prof. Eliza Marinela SOTIRESCU, coordonatorul proiectului.

Intalnirea a debutat cu urarea de bun venit si cu sustinerea logistica din partea M.K. INNOVATIONS, partener in cadrul proiectului.

Fiecare partener si-a prezentat organizatia,dar si rolul pe care il are in acest proiect.

Asociatia coordonatoare a proiectului, P.T.E.A. Wszechnica, reprezentata de dna Margaret Miklosz a facut prezentarea generala a proiectului ce are ca scop: cresterea competentelor de programare ale cadelor didactice ce predau discipline noninformatice  predate incepand cu clasa a IV-a si pana la liceu.

În cadrul proiectului vor fi realizate 3 produse intelectuale, după cum umrează:

Materiale de instruire pentru profesori (IO1)

Mediul virtual de învățare pentru profesori (IO2)

„Îmbunătățiți-vă abilitățile de predare prin utilizarea algoritmului și programării” Manualul (IO3)

In a doua zi de intalnire a fost prezentata aplicatia Admin Project, care contine intreg managementul proiectului si a fost stability planul de actiune viitor al proiectului si termenle de realizare si responsabilitatile pe fiecare partener.

Intalnirea s-a incheiat cu completarea unui chestionar de evaluare a intalnirii cu privire la la modul de organizare si la continuturile discutate.

A doua întâlnire de proiect a fost în Italia la Instituto Superiore E. Mattei, Fiorenzuola D’arda, în perioada 26 februarie – 2 martie 2018, unde au participat 4 profesori de la Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat”, Alexandria, selectați de coordonator prin procedură de selecție.

În această săptămână participanții au realizat planurile de lecții în care inlcus elemente de programare.

La întoarcerea în țară s-a lucrat la primul produs intelectual ”Materiale didactice pentru profesori”, format din 3 module de învățare a algoritmicii și programării și traducerea lui în limbile tuturor partenerilor și postarea pe siteul proiectului.

În acest proiect profesorii de geografie ajutați de profesorul de informatică au realizat planurile de lecții în care au inclus elementele de programare în predarea acestei discipline. Proiectul este unul inovativ prin scopul propus și realizat prin materialele și produsele intelectuale concepute, a spus prof. Eliza Marinela SOTIRESCU – coordonator de proiect.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

PEACE WITH ICT, proiect finanțat prin programul Erasmus+ la Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat”, Alexandria

Următorul articol

Scriitorul Iulian Chivu: ”Țara moare de tătari și noi bem cu lăutari!”

Cele mai recente articole de Actualitate