Profitorii pandemiei. O vânzătoare din Alexandria vinde săpun antibacterian la supra-preț, iar o creatoare de “măști” face bani din inconștiență…

în Administratie/Dezvăluiri/Sănătate

Pentru că boala e un bun prilej pentru a face profit, sute de indivizi fără valori morale au început să vadă în pandemie perspectiva unei afaceri. Și astfel, la nivelul întregii țări au apărut personaje care pretind că au găsit leacul pentru COVID 19 sau care vând măști la suprapreț. Alții, și mai inventivi, profitând de faptul că munca lor constă în vânzarea de produse pentru igienă, și-au făcut acasă stocuri pe care acum le vând la prețuri duble. Este și cazul unei vânzătoare de la un centru comercial din Alexandria care a început să promoveze pe Facebook faptul că vinde săpun antibacterian. Când a fost contactată în privat pentru a oferi un preț, aceasta a spus că o sticlă de 250 de ml costă 20 de lei și că nu mai deține mai mult de două sticle.

În comerț, la ora actuală, o sticlă de 250 de ml din săpunul antibacterian vândut de femeie pe Facebook costă maxim 11 lei. La scurt timp după ce a postat mesajul, aceasta l-a șters.

O altă individă, de data aceasta, din Videle vinde măști protectoare din bumbac, la 6 lei bucata. Măști care nu sunt sterile, care nu prezintă niciun fel de garanție și care arată cam ca materialul folosit de producătorii de lenjerie intimă. Și ca și cum n-ar fi fost de ajuns faptul că sute de oameni au apreciat inițiativa de a profita de pe urma fricii de îmbolnăvire, un anume Mihai Toma comandă 200 de bucăți, cu următoarea intenție: “100 bucăți livrate la pompierii Videle și 100 la spitalul Videle”, menționând că banii îi aduce sâmbătă. Evident că așa zisele măști de protecție nu protejează de nimic și nu sunt nici măcar sterile, ceea ce înseamnă că pot conține, ele însele, viruși și bacterii, iar bumbacul nu suportă temperatura necesară sterilizării. Dar, ce nu face omul în vremurile astea tulburi pentru niște bani?

Îi sfătuim totuși pe individul bine intenționat care vrea să doneze astfel de măști pompierilor și medicilor să se abțină. Iar pe “creatoare” să facă un scurt experiment și să se uite în oglindă, după ce încasează banii pentru niște accesorii care pot face mai mult rău decât bine.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*