Profil de candidat: Valentin Boboc a răspuns DA la telefonul PSD-ului

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

boboc2Lume, lume, mare minune, mare! Valentin Boboc a fost lăsat să candideze. Dragnea – dracu’ – i-a dat girul pentru un nou mandat de parlamentar, pentru că pe primul l-a făcut praf. Acest hrebenciuc în miniatură al celui mai subdezvoltat județ din România era cât pe-aci să se confrunte cu spectrul șomajului, neavând, până mai ieri, nici cel mai mic semn că va fi în schema acestor parlamentare. Dar, după ce a citit în ziarul Liber în Teleorman că Vali Boboc are ca perspectivă în carieră să rezolve treburi legate de mecanică, baronului i s-a făcut milă și l-a pus pe listă la deputați.

Ce a făcut Bobocul să merite încă un mandat, vă întrebați, probabil, mulți dintre dumneavoastră, cei care l-ați mai văzut pe Vali al lui Dragnea doar prin paginile ziarelor, că în viu nu s-a mai arătat de mult cu fața spre popor. Ca și competență familială, Boboc are multe puncte forte. El a mai vândut niște terenuri, a renovat casa cu societatea statului, și-a avuțit fiul, în sensul în care i-a făcut o firmă ce se afirmă. Da, da, știm domnule Boboc, nu aveți nicio treabă cu fiul, doar că folosiți împreună telefonul familiei, locuiți în aceeași curte, dar în case diferite. Mai știm și că societatea este o entitate privată, iar angajarea sa în contracte cu statul s-a făcut pe pură competență, că doar patronul are 100 de ani experiență în domeniul vânzării de hârtii… știm, dar ne-am rupt destul capul în explicații savante pentru o pungășie simplă. În momentul de față, ne interesează strict candidatura, că am mai vorbit despre investiția sa în politică și despre faptul că s-a apucat să servească interesul public cu devotement în sensul că s-a transformat într-un bugetar cu vederi de stânga și și-a înfipt familia în bugetul statului de drepți.

După ce a executat un mandat de deputat al poporului, domnul Boboc, băiat cu discurs articulat și viziune de antreprenor în situațiile de criză, vrea să continue. Ce să continue? Să se afle în treabă ca semilider pe la Camera Derutaților, unde se ocupă (pe hârtie) de lucrăturile parlamentare, de românii de pretutindeni… de aranjamente conjuncturale sub comanda aceluiași baron, mai pe românește. Spunem asta pentru că, la activitatea de facto, Vali Boboc se numără printre cei mai delăsători parlamentari. Pe lângă demersul de a depune jurământ, marele bărbat de stat a mai luat cuvântul pentru o declaraţie politică privind malpraxisul guvernamental, care trebuie taxat, timpul de vorbire fiind cronomentrat la 2m și 24 sec. Altfel, Boboc face un adevărat tur de forţă prin județ pentru a putea convinge electoratul că este merituos să ocupe un nou scaun în Casa Poporului. Și nu ne facem griji pentru viitorul său parlamentar. Știm și noi că alegerile se câştigă în mediul rural, cu toate că populaţia de la oraș este mai numeroasă, ţăranii sunt cei care dau ora exactă în politica teleormăneană, astfel că Valentin Boboc nu se va face mecanic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*