liberinteleorman.ro

Profesoara de matematică a Școlii „Mihai Viteazul” răspunde acuzațiilor formulate de părinții care susțin că ar condiționa notele elevilor de prezența la meditații

10 februarie 2018

 Carmen Dumitrescu

Acuzațiile unor părinți au atras recent atenția asupra unei situații destul de comune în mediul educațional autohton: tratamentul preferențial al elevilor în funcție de participarea la meditații. Degetul, însă, a fost îndreptat asupra unui singur cadru didactic, deși din ceea ce noi auzim, numărul celor care procedează astfel e semnificativ la nivelul multor instituții de învățământ din județ. Marioara Marin predă matematica de aproape 40 de ani și, recent, a reușit să supere, prin atitudinea ei, niște părinți, care nu-i reproșează faptul că dă note mici copiilor lor, ci faptul că i-ar trata diferit la clasă, dacă refuză să participe la meditații. Subiectul a provocat multă vâlvă, nu pentru că ar fi extraordinar în sine, ci pentru că tema este una de tip tabu: toată lumea știe, dar puțini își asumă s-o discute public. Iată că Marioara Marin a aflat despre acuzațiile care i se aduc și a decis să ne trimită un drept la replică, pe care îl publicăm integral în cele ce urmează:

Stimată Redacție ,

Titlul ziarului dumneavoastră îmi dă curajul să cred că suntem liberi în Teleorman să spunem și adevărul așa cum alții sunt liberi să spună ce vor. Mă numesc Marin Mărioara și sunt profesor de matematică al școlii gimnaziale  Mihai Viteazul din Alexandria  cu o vechime în învățămînt de aproape 40 de ani. Am absolvit două facultăți prestigioase din această țară și anume matematica la Universitatea din Timișoara și Informatica la Universitatea Politehnică din București. Vă rog să-mi acordați ca un drept la replică în urma acuzațiilor nefondate aduse de mama unui elev din clasa aVIII-a , acuzații mincinoase in totalitate. Titlul apărut în ziarul dumneavoastră  pe 31 ianuarie 2018 a fost  șocant pentru toată lumea deci vă dați seama ce impresie a putut să aibă asupra celui   ”acuzat” pe nedrept. Norocul meu este că am reușit cît de cît să-mi revin deoarece sunt un om cerebral și psihic stau foarte bine. Chiar dacă mai tîrziu  este bine să se afle adevarul. Eu sunt convinsă că zecile de generații de elevi pe care i-am avut(  împreună cu părinții lor) știu că spun adevărul. În legătură cu telenovela inventată de mama elevului Beșu aș vrea fără să amplific în continuare problema să vă precizez pentru lămurire următoarele lucruri care de altfel pot fi verificate în orice moment:

  • Elevul Beșu nu a fost elevul meu de la începutul clase a 5-a ci a venit de la o altă clasă paralelă .
  • În semestrul I al acestui an școlar este corigent la două obiecte nu numai la matematică.
  • În toți acești ani a avut o singură notă de 8 nu cum susține mama(se poate verifica) , și media 5 la sfărșitul clase a VI-a și a VII-a.Notele au fost constante și situate în jurul notei 5. La reexaminarea elevului cerută de mama nemulțumită  a luat nota 2. Ar fi mai multe lucruri  de spus dar nu vreau să amplific mai mult stresul la care a fost deja supus elevul de propria lui mamă.
  • Mama elevului probabil că a uitat cum a intervenit prin niște rude și m-a rugat frumos să-l ajut la matematică( la convorbirea avută au fost de față 4 persoane) .Bineînțeles că ajutorul nu a durat prea mult  elevul  a renunțat repede deoarece era pus la muncă și nici nu primea notele mari așteptate pentru că la matematică apare progresul numai dacă îți faci temele și muncești în fiecare zi.. Niciodată nu am dat note fără acoperire în cunoștiințe și se poate verifica faptul că la examenele naționale  notele elevilor mei sunt foarte apropiate de notele din catalog multe din ele coincid.
  • Deținînd funcții de conducere (aproape 20 de ani) printre care  aproape 10 ani am fost director adjunct și director al școlii Mihai Viteazul  sunt pe deplin conștientă de misiunea mea de dascăl responsabil, am stat de vorbă cu mulți părinți mulțumiți sau nemulțumiți  dar nu am avut niciodată nici o reclamație de genul celei despre care discutăm. In cei aproape 40 de ani de muncă la catedră nici măcar nu am îndrăznit vreodată să sugerez părinților să aducă elevii la mine la o pregătire particulară.
  • NU AM OBLIGAT DE-A LUNGUL CELOR 40 DE ANI DE PROFESOR NICI UN PĂRINTE SĂ ADUCĂ LA MINE COPILUL LA O PREGATIRE ÎN PARTICULAR ȘI NICI NU AM CONDIȚIONAT NICIODATĂ NOTA ELEVULUI  IN LEGĂTURĂ CU ACEST LUCRU.(Cei care susțin acest lucru mint așa cum face și doamna Beșu.)
  • Sunt un profesor care își iubește meseria , apropiată de elevi pentru a nu simți duritatea obiectului, săptămînal efectuez nenumarate ore de pregătire suplimentară (în școală) cu elevii care participă la concursurile de matematică la olimpiadele școlare iar în apropierea evaluării naționale și nu numai lucrez special cu elevii mai slabi pentru a-i ajuta să ia o notă onorabilă la evaluare. Am avut an de an rezultate bune și foarte bune și am contribuit permanent alături de întreg colectivul de cadre didactice la prestigiul școlii Mihai Viteazul care se găsește în ultimii mulți ani pe locul 1 la nivelul județului Teleorman în ceea ce privește rezultatele obținute la examenele nationale olimpiade și concursuri  școlare.Toate aceste lucruri sunt cunoscute de conducerea școlii care este o voce avizată și competentă și nu înțeleg de ce nu poate să ia apărarea unui cadru didactic și să spună adevărul . De altfel din  convorbirile online în urma articolului publicat am avut impresia că cei care și-au spus părerea nu au vrut să știe adevărul considerînd persoana mea deja vinovată.
  • Bineînțeles că suntem liberi să ne spunem părerea dar îmi permit să dau un sfat tinerilor (și nu numai) internauți ”este bine să-ți dai cu părerea dar în cunoștiință de cauză” (adică să cunoști despre ce este vorba) Chiar sub protecția anonimatului este bine să dai dovadă de bună creștere și să nu jignești . A vorbi urît a spune cuvinte jignitoare la adresa unui om pe care nu îl cunoști nu face cinste nimănui.
  • Sunt profesor autorizat ca meditator .

 

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Plt. adj. Stanciu Constantin, din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, salvator și în timpul liber

Următorul articol

Admitere la Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova

Cele mai recente articole de Actualitate