Profanare de morminte în Cimitirul Sfânta Adormire din Alexandria: Jaf de 17.500 lei

în Actualitate

Poliţiştii din Alexandria au deschis dosar penal după ce mai multe morminte din Cimitirul Ortodox „Sfânta Adormire” au fost deschise şi jefuite. Oamenii legii au stabilit un prejudiciu de aproximativ 17.500 lei.

„Dosare penale întocmite pentru săvârșirea infracțiunilor de „profanare de morminte și „furt calificat”.

În urma apariției în spațiul public a unor informații potrivit cărora mai multe morminte situate în Cimitirul Ortodox Sfânta Adormire din municipiul Alexandria ar fi fost distruse, Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman este abilitat să facă următoarele precizări:
La sediul poliției din municipiul Alexandria au fost depuse două sesizări, în ziua de 11 iulie, respectiv 12 iulie prin care părțile vătămate reclamă că persoane necunoscute ar fi provocat distrugeri asupra mai multor cavouri care aparțin familiilor lor, totodată sesizând și dispariția mai multor bunuri care aparțineau defuncților.
Cu ocazia cercetării la fața locului s-a stabilit că cele sesizate se confirmă, iar valoarea prejudiciului se ridică la aproximativ 17.500 lei. În timpul efectuării cercetărilor, polițiștii au mai identificat un cavou care părea a avea ușa de acces forțată.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „profanare de cadavre sau morminte” și „furt calificat” și în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate”, a transmis IPJ Teleorman.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*