liberinteleorman.ro

Profanare de morminte în Cimitirul Sfânta Adormire din Alexandria: Jaf de 17.500 lei

13 iulie 2021

Poliţiştii din Alexandria au deschis dosar penal după ce mai multe morminte din Cimitirul Ortodox „Sfânta Adormire” au fost deschise şi jefuite. Oamenii legii au stabilit un prejudiciu de aproximativ 17.500 lei.

„Dosare penale întocmite pentru săvârșirea infracțiunilor de „profanare de morminte și „furt calificat”.

În urma apariției în spațiul public a unor informații potrivit cărora mai multe morminte situate în Cimitirul Ortodox Sfânta Adormire din municipiul Alexandria ar fi fost distruse, Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman este abilitat să facă următoarele precizări:
La sediul poliției din municipiul Alexandria au fost depuse două sesizări, în ziua de 11 iulie, respectiv 12 iulie prin care părțile vătămate reclamă că persoane necunoscute ar fi provocat distrugeri asupra mai multor cavouri care aparțin familiilor lor, totodată sesizând și dispariția mai multor bunuri care aparțineau defuncților.
Cu ocazia cercetării la fața locului s-a stabilit că cele sesizate se confirmă, iar valoarea prejudiciului se ridică la aproximativ 17.500 lei. În timpul efectuării cercetărilor, polițiștii au mai identificat un cavou care părea a avea ușa de acces forțată.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „profanare de cadavre sau morminte” și „furt calificat” și în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate”, a transmis IPJ Teleorman.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Personalitatea zilei: 112 ani de la nașterea lui Constantin Noica – Cum arată conacul său din Teleorman

Următorul articol

Primarii din Teleorman, chemați de Florin Cîțu la împărțirea banilor din rectificarea bugetară

Cele mai recente articole de Actualitate