Procurorul Ovidiu Toma, reținut de procurorii DNA. Sfârșit rușinos de carieră de dragul nepotului

în Actualitate/Actualitatea politică

ovidiu2Carmen Dumitrescu

Despre procurorul Ovidiu Toma nu am avut, de-a lungul vremii, decât cuvinte de laudă. Competența și profesionalismul, dar și felul atractiv de a-și prezenta cazurile rezolvate i-au atras simpatia publică, astfel că nimic nu prevestea ceea ce avea să se întâmple în cursul zilei de astăzi, 18 noiembrie. Așa cum știm deja cu toții, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au ajuns în Teleorman și au luat cu ei, la finalul zilei, cam toate efectivele Poliției Rutiere. Dar, odată cu aceștia, la București a plecat pentru audieri și procurorul Ovidiu Toma, suspectat că ar fi clasat un dosar pentru ca nepotul său să obțină permisul de conducere.

ovidiuTârgul s-ar fi încheiat cu șeful Serviciului Poliției Rutiere din cadrul IPJ Teleorman, Dan Dobre, care la rândul său a intervenit pe lângă un agent de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatriculare Vehicule Teleorman, astfel încât acesta din urmă să-l declare admis pe nepotul lui Toma la proba practică. Dacă se va dovedi că aceste acuzații sunt realiste, deși așa par a fi, în contextul reținerii celor în cauză, atunci procurorul Ovidiu Toma va avea un final tragic de carieră. Pentru că până acum n-ar fi crezut nimeni că omul care a soluționat atâtea dosare de corupție ar fi putut să devină piesa principală dintr-un puzzle al traficului de influență.

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

2 Comments

  1. Dosare de corupție soluționate în TR? Neahhhh!!! Dacă se rezolva așa ceva până acum nu creștea asemenea șerpărie în toate instituțiile statului. Asta e mintea teleormăneanului, își pagă picioarele într-o pensie babană de magistrat doar ca să primească o damigeană de țuică!

  2. prietene, probleme cu tuica ai mataluta si nevasta aia a ta care umbla cu cate doua peturi de bere dupa ea cand vine de la cumparaturi. astia care iti permit exprimarea bag seama ca le lipseste un pic discernamantul , ca tie iti lipseste cu desavarsire

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*