liberinteleorman.ro

Procurorii sunt așteptați la Consiliul Județean să cerceteze ce face EuroTeleorman cu sutele de milioane

10 iulie 2018

Monica Vasilescu

Capitalismul de cumetrie e-n vogă iar asta o știe toată lumea. Cu toții vedem cârdășia evidentă și demonstrabilă, care devalizează resursele materiale publice ale județului aflat într-o stare de dificultate economică nedeclarată oficial despre care tot scriem și reluăm. E aproape un paradox că, în sărăcia lucie, SRL-urile de cartier, asociațiile sau ONG-urile conectate la bănetul statului au finanțe de paradă. La propriu și la figurat. Paradox pe care procurorii par să nu-l sesizeze, încă. Și am tot relatat despre alimentarea cu bani grei a Asociației EuroTeleorman, care ”suge”, de mai bine de 10 ani, majoritatea bugetelor publice ale primăriilor din județ. Ce face EuroTeleorman cu acești bani? Tot ce ne arată, public, este că organizează anual Parada Europei, un concurs pentru elevi de unde trag foloase politicienii.

În acte, EuroTeleorman este o organizație non-guvernamentală constituită în baza prevederilor O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații. Din componența Consiliului director fac parte câțiva aleși locali donatori de bani. Bani de la bugetul localității pe care o reprezintă, nu de la ei. Dacă la nivel de bârfă toată lumea știe că asociația lui Dragnea, pardon, a administrațiilor publice, primește sume colosale de la stat, oficial, nu a dat nimeni o situație concretă cu toții banii primiți. Știm doar că Primăria Alexandria a aprobat recent un proiect de hotărâre prin care dă asociației 10.000 lei lunar, iar Consiliul Județean Teleorman contribuie cu 50.000 lei pe lună. Sume un pic mai mici dau și alte primării, majoritatea cu primari PSD, dacă aveați vreun dubiu. În ochii cunoscătorilor de dedesubturi, asociația este protejată de Liviu Dragnea, s-a făcut pe vremea lui în TR și continuă să-i susțină… paradele. Acest cuib de bănet este privit precum o filieră de ciordit bani publici, dar pentru a descoperi asta mascații ar trebui să-și parcheze dubele la poarta Consiliului Județean Teleorman, în Alexandria, pe strada Dunării, nr. 178, parter, camera 61, că presa nu este organ de cercetare, dar furnizează din gros material procurorilor.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Profesia contabilă, sărbătorită de Filiala CECCAR Teleorman: 13 iulie 2018 – a XIV-a ediție a Zilei Naționale a Contabilului Român

Următorul articol

Fiul lui Dragnea are talent la muncă. Și la cumpărat bunurile TelDrum

Cele mai recente articole de Dezvăluiri