liberinteleorman.ro

Procurorii pot continua cercetările în cazul Insula Belina, afacerea ”de suflet” a lui Liviu Dragnea

12 decembrie 2017

Monica Vasilescu

Deși oamenii de pe lângă Insula Belina nu prea au auzit de aquapark, Dragnea le-a promis în 2013 că asta vor avea localnicii din Seaca, dar, între timp, baronul s-a răzgândit și a dat balta celor de la Tel Drum, ilegal. Felul în care a dat-o este cercetat acum DNA, care a reluat ancheta, după ce Curtea Constituțională a decis că procurorii anticorupție pot investiga hotărârile de Guvern care au stat la baza transferului de proprietate pentru o suprafață importantă din bazinul hidrografic al Dunării.

Investigația se dorea stopată de către președintele Senatului – Călin Popescu Tăriceanu, dar CCR, în urma acestei sesizări, nu a constatat niciun conflict de natură constituțională și a decis că DNA poate continua cercetările pentru a vedea dacă se conturează suspiciunile de corupție existente în cazul Belina.

Reamintim că, în luna septembrie, DNA a anunţat că vicepremierul Sevil Shhaideh este suspectă de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu când era secretar de stat la MDRAP, într-un dosar conform căruia, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate firmei private Tel Drum. De asemenea, Dragnea a împuternicit și pe alții să semneze în locul său, așa cum a procedat în multe alte situații, urmăriți penal fiind la ora actuală și GÂDEA ADRIAN IONUȚ, la data faptei președinte al CJ Teleorman, IORDAN NELA DORICA, la data faptei inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, ambii acuzați de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată, DUMITRESCU MIRCEA, la data faptei administrator public al județului Teleorman, acuzat de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în forma continuată, potrivit comunicatului DNA.

Despre ce este vorba… Plajă de 300 de hectare la Dunăre, hotel, aquapark de Teleorman, acestea fac parte de ceva timp din visul lui Liviu Dragnea, acela de a face un complex turistic şi sportiv în apropierea orașului său de suflet, Turnu Măgurele. Conducătorul căruia i-au ieșit toate proiectele personale, niciunul public, în care să fi fost evidențiat județul, a iniţiat o hotărâre de Guvern prin care Insula Belina de pe malul românesc al Dunării să treacă din administarea Apelor Române, în cea a Consiliului Judeţean Teleorman. Este vorba despre o suprafaţă de teren din comuna Seaca, de 2.103.885 mp suprafaţă construită C1- dig şi parapet – 9.910 mp, suprafaţă construită C2- parapet -403 mp, suprafaţă construită C3 – dig şi parapet -18.411 mp) şi Braţul  Pavel (lungime – 4.587 m, suprafaţă teren-1.368.773 mp, suprafaţă construită C1-dig -3.928 mp, suprafaţă construită C2 – dig – 655 mp, suprafaţă construită C3 – dig 3.629 mp. În nota de fundamentare a proiectului, întocmit prin 2013, se specifică faptul că autorităţile din Teleorman sunt preocupate de existenţa la nivelul judeţului a unor proiecte de dezvoltare durabilă a zonei prin protejarea şi punerea în valoare a patrimoniului natural. Totul, se pare, pentru lumea bună apropiată baronului de Teleorman, în niciun caz pentru omul de rând de la țară, căruia abia dacă îi este permisă trecerea prin preajmă. Asta pentru că, atunci când te numești Dragnea, iar la Putere este PSD, poți pune barieră pe lângă orice spațiu, iar asta poate nici nu ar fi de condamnat, având în vedere că așa merită tratată marea masă a oamenilor care-l pupă electoral de ani în șir.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Concert de Crăciun cu Laurențiu Cazan, Dan Helciug și Nicușor Lină la Alexandria!

Următorul articol

Teodor Nițulescu: „Motivul pentru care mă duc în mod repetat la DNA este că nu se pot explica în câteva ore relațiile care se petrec de ani de zile…”

Cele mai recente articole de Actualitate