Procesul Teldrum versus Consiliul Județean Teleorman, suspendat pentru neprezentarea părților

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

După trecerea Insulei Belina și a Brațului Pavel în administrarea Apelor Române, conducerea Teldrum s-a considerat prejudiciată. Contractele de închiriere, în număr de trei, erau încheiate pentru o durată de 7 ani, timp în care compania cea mai profitabilă din județul Teleorman avea liber la exploatarea zonei.

Doar că, presati de dosarul penal deschis de DNA, cei din Consiliul Județean Teleorman au decis să se spele pe mâini de o poveste veche, în care protagoniștii erau alții, așa că au redat mai devreme zona în administrarea statului. Cu tot cu contractele de închiriere, încă valabile.

Practic, Teldrum se consideră prejudiciată cu cei doi ani de exploatare gratuită a zonei și dorește să-i fie respectat dreptul de a finaliza contractele câștigate la licitație. Așa că a dat în judecată Consiliul Județean Teleorman. Totuși, în ciuda acestei dorințe care a dus la o măsură atât de șocantă pentru publicul larg, astăzi, la secția de Contencios Administrativ a Tribunalului Teleorman nu s-au aflat decât numele celor două entități pe ușa sălii de judecată. Căci la judecată părțile nu s-au prezentat, așa că procesul s-a suspendat din această cauză.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*