Procesul Belina continuă. Marți va fi audiat Adrian Gâdea, urmașul lui Dragnea la CJ Teleorman

în Actualitatea politică

La Tribunalul București va avea loc, marți, un nou termen în dosarul Belina, în care numele fostului lider PSD este vehiculat și în care fostul ministru al Dezvoltării – Sevil Shhaideh este acuzat de abuz în serviciu întrucât l-a ajutat pe Liviu Dragnea să pună mâna pe Insula din Teleorman.

La termenul trecut, Tribunalul București a decis ca secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Adrian Gadea, fost deputat PSD și fost președinte al CJ Teleorman, să dea declarații la termenul viitor, care va avea loc marți, 05.11.2019. Adrian Gadea este acuzat de procurorii DNA în acest caz de abuz în serviciu și participație improprie la abuz în serviciu.

Magistratul care judecă acest dosar, Bogdan Alexandru Dari, i-a întrebat pe inculpați dacă sunt de acord să facă testul cu detectorul de minciuni, în cazul în care va dispune această probă. Avocații lui Adrian Gâdea și ai Ionelei Stoian, fost director în Ministerul Dezvoltării, au precizat că se vor supune acestui test cei doi. Și fostul vicepremier Sevil Shhaideh a spus că este de acord să facă acest test, dar că are probleme medicale. “Suferă de diabet, ia medicamente. Testul ar putea fi neconcludent. Nu intru în detalii, o să depun acte la dosar” a explicat avocata Flavia Teododosiu, care o reprezintă pe Shhaideh în acest proces.

Judecătorul a mai spus că la unul dintre termenele viitoare o să fie audiați ca martori și fostul premier Victor Ponta, dar și fostul ministru al Dezvoltării, Vasile Dâncu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*