Probele din procesul lui Dragnea ar putea fi nule, dacă a existat cooperare între DNA și SRI

în Actualitate/Dezvăluiri

Monica Vasilescu

Protocoalele desecretizate recent, cele de cooperare între procurori și SRI, pot fi de ajutor inculpaților în mai multe dosare, dacă se dovedește că serviciul de informații s-a împlicat în acțiunea penală. După Elena Udrea și Alina Bica, Liviu Dragnea este cel care va beneficia de pe urma celebrelor și controversatelor protocoale. La termenul pe care Liviu Dragnea l-a avut, astăzi, la Înata Curte de Casație și Justiție, în care toată lumea aștepta pledoariile de final și, eventual, pronunțarea, avocatul Floarei Alesu, fosta directoare de la Protecția Copilului Teleorman, susținut de cel al Bombonicăi, a făcut o cerere către instanță, prin care a solicitat să se consulte protocoalele pentru a se vedea în ce fel a fost implicat SRI în anchetă. „Avem o cerere, prin care solicităm a se face o adresă către PÎCCJ – DNA structura centrală, prin care să se ceară unităţii de parchet în ce a constat cooperarea între SRI şi DNA în instrumentarea prezentului dosar. Am o adresă în care procurorul-şef al DNA spune că beneficiar secundar este UM 9060 Alexandria, Unitatea Militară. În baza protocolului, se crează echipe operative comune, SRI acordă procurorilor asistenţă tehnică de specialitate. Dacă se va demonstra că a fost încălcat principiul loialităţii administrării probelor, apărarea poate cere eliminarea din dosar a tuturor mijloacelor de probă administrate prin încălcarea principiilor”, a spus Adrian Georgescu,  avocatul Floarei Alesu, la instanța supremă.

Așadar, dacă se dovedește că interceptările din acest dosar au fost făcute cu sprijinul SRI, avocații pot cere nulitatea probelor, astfel încât acest dosar să se încheie cu achitare pentru toți cei care au săvârșit evidente fapte penale. Termenul viitor pentru ceea ce trebuia să se întâmple astăzi, concluziile finale, a fost stabilit pentru data de 15 mai, ora 09.00.

Înainte de începerea procesului, în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție, un membru USR a amplasat o masă pentru strângerea de semnături în cadrul inițiativei civice ”fără penali în funcții publice” și a afișat un banner în acest sens. El a fost chestionat de jandarmii veniți, din nou, în număr considerabil la procesul lui Dragnea, dar a fost lăsat, până la urmă, să-și desfășoare activitatea.

Video aici:

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*